Визирська ОТГ єдина на Одещині має власне телебачення

2 роки тому у Лиманському районі за підтримки компанії “ТІС” започаткували унікальний соціальний проект. Було прийнято рішення стосовно проведення у Визирській громаді кабельного телебачення, що стало чудовою альтернативою супутниковій “тарілці”. 

Підключення до кабельної мережі “Лиман-ТВ” в селах Визирської громади та можливість переглядати телеканали з різноманітними програмами в гарній якості – таким рішенням скористалася переважна більшість місцевих жителів громади.

Люди погодилися за символічну плату в 1 гривню отримати чималий перелік телеканалів. Ті, хто підключився, задоволені. Вони дивляться новини Лиманського району, знають про всі останні події. Я вважаю, що це гарна була ідея”, – переконаний Валерій Стоілакі, очільник Визирської громади.

лимантв

Трохи передісторії. Протягом останнього десятиліття Україна поетапно переходила на цифрове мовлення. Процес відмови від аналогового ТБ був непростим. За статистикою, в країні налічується близько 5 млн. домогосподарств, які були його прямими споживачами, а це майже 40%. За даними експертів, найбільш уразливими при переформатуванні телевізійного ринку і переході на цифрове мовлення, виявилися жителі сільських територій, де бездоганної якості сигналу було домогтися не так просто. У цьому сенсі під ударом опинилися й інформаційні потреби мешканців Лиманського району Одещини.

“Я в Першотравневому дивлюся “ТІС-ТВ”. Мені подобається, що є можливість отримати велику кількість каналів ще й у хорошій якості“, – каже Максим Калюжний, мешканець Визирської об’єднаної громади.

У моєї мами 10 правнуків, їй 88 років. Канали дивиться, всі 48 у прекрасній якості. Це добре, що ми можемо дізнаватися про новини і нашої громади, і всього району”, – Надія Кобрінь, мешканка Визирської об’єднаної громади.

Спосіб отримання інформації через кабельні мережі в наші дні вважається найбільш прогресивним і є найсучаснішою системою комунікації. А якість сигналу, тобто телекартинки, важлива сьогодні не менше, ніж кількість каналів. Завдяки реалізації такого соціального проєкту і розвитку кабельної мережі “Лиман-ТВ” в районі, жителі дізнаються про останні новини своєчасно і детально.

Місцеві новини дізнаємося з газети “Слава хлібороба” і “ТІС-ТВ”. Тут є все і про всіх. Про всі заходи, сесії, концерти. Дякуємо кабельному “Лиман-ТВ”, – розповіла Галина Чебарь, мешканка Визирської об’єднаної громади.

Я з бабусею живу, вона зранку встає і дивиться, що в районі відбувається, що там зробили, де який концерт провели. Ми вдячні тим, хто нас підтримує”, – Артур Лічікакі, мешканець Визирської об’єднаної громади.

тис тв

Якщо люди чогось хочуть, то повинні знати, що відбувається в районі. Потрібно починати з себе. Громада – це мінімум. А потім далі й далі і так зміниться наша країна“, – Ірина Федорчак, мешканка Визирської об’єднаної громади.

Джерело – Лиманська Агенція Новин

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *