Туризм – найбільша перспектива майбутньої Курісовської ОТГ

Старовинне село Курісове, що на території Лиманського району, розташоване поблизу Тилігульського лиману. Тут протікає річка Балай, яка знаходиться в жахливому стані та давно обміліла.

Схили поруч з нею планують озеленити в рамках нового Генплану на 20 років. Крім того, на території села знаходиться багато різних установ, проте немає навіть пожежного депо, будівництво якого також заклали в Генплан.

Також в нього включили й мету – створити ОТГ з навколишніми селами.

Село Курісове стане центром громади. До складу ОТГ увійде Сербківська та Новомиколаївська сільради. Також ми плануємо зробити акцент саме на туризмі, бо село має величезний потенціал. У нас є дві прекрасні перлини: Тилігульський лиман і маєток Курісів”, – розповів Геннадій Мельниченко, очільник Курісового.

На даний момент замок Курісів активно реконструюють. Він належить приватній особі й інвестор зацікавлений в тому, щоб відродити маєток. Уже відновлено підвальне приміщення та аркове перекриття, підлога першого поверху, наразі заливають стелю другого поверху.

У Курісовому планують розвивати туризм.  До

Згодом в селі також планують побудувати два готелі та ресторан, дитячий оздоровчий центр і літній кінотеатр в рамках туристичного розвитку.

Джерело – Лиманська Агенція Новин

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *