Білгород-Дністровський районний ліцей «Пріоритет» переїде на нове місце

Білгород-Дністровський районний ліцей «Пріоритет» буде розташовуватись в будівлі економіко-правового колледжу по вулиці Сонячній.

Районній владі вдалося вирішити проблему розташування навчального закладу. Про це повідомив голова Білгород-Дністровської РДА Сергій Ільченко.

«Районний ліцей переїде з педучилища і буде розміщуватись в кооперативному технікумі. Там класні аудиторії, класні умови. Діти захоплені, батьки вдячні. Єдине що – в нас не було коштів. Ми попросили в області. Область нам надала цільову субвенцію і зараз ми будемо заключати договір з цим закладом і будемо відкривати районний ліцей в кооперативному технікумі. Тим паче, їм теж це вигідно, тому що ці діти там навчаються і можуть залишитися навчатися після 10-11 класу», – розповів Сергій Петрович.

Завдяки такому переїзду значно покращаться умови навчання дітей. Раніше ліцей розміщувався в напівпідвальних та прохідних приміщеннях, а тепер учні отримають світлі класи. В деяких з аудиторій вже встановлені нові металопластикові вікна. Крім того, за новим місцем розташування є спортивний та актовий зали, а також новий великий спортмайданчик на території.

Нагадаємо, районний ліцей «Пріоритет» не має власної будівлі для організації учбового процесу. З 1997 року він працював в педагогічному училищі по вулиці Пушкіна на правах оренди.  У травні 2019 року договір оренди закінчився, тому районній владі довелось шукати нове приміщення для ліцею.

Автор – Дмитро Феняк

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *