Заощадити час: в Україні запрацює е-пенсія

Кабінет міністрів України прийняв постанову про електронні послуги в сфері пенсійного забезпечення. Таке нововведення заощадить працівникам і пенсіонерам чимало часу.

До послуг, які будуть надаватися онлайн, відносяться призначення пенсії, її перерахунок; призначення до пенсії надбавок, допомоги, доплат і компенсацій; відновлення виплати пенсії, переведення з одного виду пенсії на інший, повідомив на своїй сторінці в соціальній мережі Facabook перший заступник голови Державного агентства з питань електронного урядування України Олексій Вискуб.

У повідомленні підкреслюється, що кількість документів, що вимагаються від заявника, буде значно зменшено, в середньому по 9 екземплярів по кожній послузі. Вискуб також зазначив, що минулого тижня уряд ухвалив відповідні постанови про електронні послуги е-Малятко (для отримання онлайн-послуг, пов’язаних з народженням дитини), ID14 (дозволяє дітям у віці 14 років разом з паспортом отримати ідентифікаційний номер) і е-Прописка (послуги з реєстрації місця проживання, в тому числі для дітей до 14 років).

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *