У Дмитрівці зводять нову амбулаторію і планують приєднатись до Кілійської ОТГ

Саме у Дмитрівці Кілійського району живуть славнозвісні будівельники, які вже ледь не по всьому світі заявили про себе, – кажуть місцеві. Цілком логічно, що саме бригаді місцевих будівельників довірили дмитрівці і будівництво нової амбулаторії, покликаної підняти рівень медичного обслуговування на селі на якісно новий щабель.

Аналогічна будова ведеться і в селі Ліски Кілійської ОТГ. В обох населених пунктах роботи виконує один підрядник. Але в Лісках будівництво, активно підтримуване головою ОТГ, тижні на два за темпами випереджає Дмитрівське.

Віктор Марков, Дмитрівський сільський голова, вважає, що за умови вчасних поставок, темпи у них відносно високі. Відкрити амбулаторію, зведення якої в Дмитрівці  розпочали навесні, планують уже восени 2019 року.

“На даний момент освоєно 2 мільйони 875 тисяч гривень з 5 мільйонів 907 тисяч, передбачених проєктом. Згідно з Постановою Кабінету Міністрів, 600 тисяч гривень (10% від всієї суми), повинна була виділити сільська рада. Однак, оскільки коштів у сільському бюджеті недостатньо, Дмитрівська сільрада звернулась до керівництва райдержадміністрації та районної ради з проханням виділити пряму субвенцію на фінансування цих 10%. Рішенням сесії районної ради ця сума була виділена. Повністю за рахунок сільського бюджету ми профінансували виготовлення проєктно-технічної документаціі на будівництво амбулаторії та проєкту відведення землі на загальну суму 213 тисяч гривень.

В сільраді зазначають: депутат минулого скликання Антон Кіссе через Мінфін вирішив питання про виділення 50 тисяч гривень для здійснення проєту енергопостачання амбулаторії. Темпи будівництва трохи знижуються через затримку в постачанні будматеріалів і комплектуючих. Але, тим не менш, роботи ведуться активно. Вже повністю зведено стіни. З понеділка почали будівництво покрівлі. Окрема бригада завершує роботи з будівництва сходів та пандусу.

Замовником робіт виступив Кілійський Центр сімейної медицини, очолюваний Ларисою Степаненко. Виконавцем робіт є Управління капітального будівництва.

Населення Дмитрівки – 2 тисячі 282 мешканця, і в приміщенні діючої амбулаторії вже не можна було забезпечити комфортні умови обслуговування для них. Тому цей проєкт неймовірно важливий і актуальний. Після його завершення люди отримають комфортні умови, які дозволять уникнути черг у денному стаціонарі, а також – відмінну діагностичну лабораторію”, – розповіла пані Лариса.

Сільський дитячий садок – особлива турбота сільського голови Віктора Ростиславовича. Очільник села пишається, що у цьому році вдалося завершити будівництво веранди для старшої групи.

Роботи в дитячому садку вели будівельники БМУ-6, очолюваного Заєвим Володимиром Іллічем. Ми щиро вдячні нашому підряднику. Уже підписано акт виконаних робіт, документи подані на здійснення розрахунку. Ці роботи співфінансуються на 130 тисяч гривень з районного бюджету та на 50 тисяч – із сільського”, – охоче поділився Віктор Ростиславович.

Розповів сільський голова і про нещодавню ініціативу Дмитрівської сільради щодо приєднання до Кілійської ОТГ:

Ми на сесії сільської ради обговорили питання про добровільне приєднання Дмитрівської громади до Кілійської ОТГ. Більшість позитивно оцінили дану ініціативу. Протягом місяця ми проводимо громадські слухання, за результатами яких 26 липня на загальних зборах села буде прийнято остаточне рішення, – зазначив сільський голова.

Попереду у дмитрівців – доленосний вибір.

Авторка – Анна Булій

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *