Рибоохорона зняла заборону на вилов раків на Дунаї та озерах

Рибоохорона з 20 липня зняла раніше встановлену ​​заборону на любительський і промисловий вилов раків у річці Дунай і Придунайських озерах. Про це повідомили в прес-службі Одеського рибоохоронного патруля.

Згідно з Правилами любительського і спортивного рибальства, одній людині за добу дозволено виловити 30 штук раків на водоймах загального користування і 50 екземплярів – на водоймах, де платне рибальство.

Допускається ручний збір раків, вилов їх за допомогою раколовки, діаметр якої не має перевищувати 70 см і вічком не більше 22 мм, волосінню з приманкою і рогаткою – не більше п’яти снастей на ловця.

Також забороняється вилов в темний час доби (пізніше години від заходу і раніше години до сходу сонця) із застосуванням підсвічування. Довжина раку може бути не менш як 10 см.

Вилов біоресурсів забороненими знаряддями лову або з перевищенням добової норми карається накладенням штрафу в розмірі від 340 до 680 грн.

Крім того, порушнику додатково доведеться заплатити завдані збитки – 25,5 грн. за кожного незаконно виловленого екземпляру раку, незалежно від його розміру.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *