В Арцизі стартувала телемедицина – ОДА

Арцизький район став прикладом в Одеській області по впровадженню телемедицини.

З початку 2018 року в Одесі на базі нового диспетчерського центру швидкої допомоги почав функціонувати підрозділ телемедицини. Згодом в кожній районній лікарні області почали відкриватися кабінети телемедицини, де за допомогою сучасних засобів комунікацій при виникненні питань щодо тих чи інших захворювань лікарі можуть консультуватися у своїх більш досвідчених колег з обласних медичних установ.

Минулого тижня кабінет телемедицини Арцизької ЦРЛ було презентовано на Одеській обласній колегії департаменту охорони здоров’я області. На його прикладі представники інших районних лікарень змогли оцінити всі переваги онлайн-консультацій за допомогою відеозв’язку.

Кабінет телемедицини на базі Арцизької центральної районної лікарні повноцінно почав свою роботу 1,5 місяці тому, – розповідає генеральний директор КУ« Арцизька ЦРЛ» Євген Челак. – За цей час вже проведено 20 консультацій, переважно вони стосувалися питань, пов’язаних з кардіологією».

Чергові лікарі-експерти в обласному диспетчерському центрі консультують лікарів Арцизької ЦРЛ при виникненні спірних ситуацій, віддалено розшифровують кардіограми і вирішують, до якої лікарні краще направити пацієнта.

«Кількість консультацій буде рости, тому що перед відправкою пацієнта в обласну лікарню ми зобов’язані провести онлайн-консультацію з фахівцем, – пояснює Євген Челак. – Найближчим часом до кабінету телемедицини підключиться Арцизька станція екстреної медичної допомоги, завдяки чому фельдшер в будь-який момент зможе провести онлайн-консультацію з потрібним вузькопрофільним фахівцем».

Нагадаємо, кабінет телемедицини розміщений на базі Арцизької центральної районної лікарні в недавно відкритому відділенні невідкладної медичної допомоги (Emergency department).

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *