У штабі Барвіненка – обшук: поліція підозрює підкуп виборців

16 липня у Білгород-Дністровському відбулись обшуки у виборчому штабі чинного народного депутата Віталія Барвіненка.

Про це повідомила інформагенція “Бессарабія Інформ”.

За попередніми даними, на місці працювали фахівці відділу захисту економіки Національної поліції, у супроводі спецслужб. Обшуки проводяться в рамках кримінальної справи, яка була відкрита за фактами підкупу виборців на 141-му виборчому окрузі.

Згідно з попередніми даними, у штабі були виявлені і вилучені списки виборців, а також гроші.

Також є інформація, що сьогодні о 5 ранку відбувся пошук в будинку самого Барвіненка.

Як зазначає видання, на 141-му виборчому окрузі відбувається масова скупка голосів на користь Віталія Барвіненка.  Про це тривалий час відкрито повідомляли мешканці Татарбунарського, Білгород-Дністровського та Кілійського районів. Також неодноразово скаржилися інші кандидати в депутати від цього округу.

Згідно з інформацією “Бессарабія Інформ”, Віталій Барвіненко використовує не тільки так званих “агітаторів”, які вправно склали списки “готових проголосувати” за нього в обмін на 1 тисячу грн, але й адміресурс. Зокрема, медичним працівникам з Татарбунар запропонували поповнити список “прихильників” нардепа в обмін на грошову винагороду.

Також про підкуп виборців на користь Віталія Барвіненка свідчать соціальні мережі Білгород-Дністровського та Татарбунарського районів. Зокрема, житель Білгород-Дністровський Андрій Філонов повідомив у групі “Стоп Підкуп виборців” про незаконну діяльність Галини Великої з села Ройлянка, яка нібито відповідає за цей напрямок ще й в селах Жовтий Яр, Нове та Маразліївка.

Незадовго до обшуків активісти заявили про незаконну діяльність ще двох жительок Татарбунарського району, які пропонували за тисячу гривень стати “прихильниками” Барвіненка мешканцям сіл Дивізія та Спаське.

ФОТО – Бессарабия Информ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *