Отруєння дітей в Сергіївці: в міській лікарні все ще залишаються 8 дітей

У Білгород-Дністровській багатопрофільній лікарні все ще залишаються 8 дітей з дитячого табору «Медик-2» з селища Сергіївка, які були госпіталізовані 12 липня внаслідок харчового отруєння.

Наразі стан дітей задовільний. Про це розповів головний лікар Білгород-Дністровської багатопрофільної лікарні Ігор Десятник.

«На сьогодні в лікарні залишились 8 дітей. Діти в нас переважно з Київської та Чернігівської областей, тому що частина дітей надходили і в районну лікарню. Загалом постраждали більше 50 чоловік. В той же день (12 липня, – Ред.) в осередку працювала санітарна служба, працювала наша лабораторна служба, бралися необхідні аналізи. В табір був направлений наш лікар інфекціоніст, який оглянув дітей та співробітників, що залишилися. Були взяті аналізи і сьогодні, за попередніми даними, було висіяно дизентерія Флекснера», розповів Ігор Петрович.

Під час лікування постраждалі були забезпечені усіх необхідним – медикаментами, їжею тощо завдяки виділенню місцевою владою відповідних коштів.

Крім того, головний лікар додав, що знаходженням джерела захворювання займаються спеціалісти Держпродспоживслужби та лабораторної служби.

Нагадаємо, 12 липня в міську лікарню надійшло 32 дитини з харчовим отруєнням, які знаходись в дитячому спортивно-оздоровчому таборі «Медик-2», що у селищі  Сергіївка. Усі постраждалі скаржились на біль у животі, підвищення температури до 37,5 градусів, головний біль. Деякі з постраждалих мали блювоту.

Всього внаслідок отруєння постраждали 56 дітей та дорослих.

Автор – Дмитро Феняк

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *