ОПОРА в Одеській області впритул не бачить порушень в агітації

13 липня в Татарбунарському будинку культури відбулися дебати між кандидатами в депутати по 141 виборчому округу. Перед виборцями виступили Алла Гінак, Василь Резніченко, Андрій Соломієнко, Ігор Папуша, Петро Рибін та Трифон Антов.

Під час зустрічі на адресу голови Татарбунарської РДА Руслана Пітака, який вів “дебати”, пролунали звинувачення в заангажованості і підігруванні на користь одного з кандидатів.

Так, під час підготовки зібрання чиновник на своїй сторінці активно анонсував ці збори,  одночасно дозволив одному з кандидатів (а саме Трифону Антову, – Авт.) записувати агітаційне відео у своєму службовому кабінеті, і навіть долучив до проведення дебатів працівників РДА, які видавали себе за “волонтерок” у червоних кепках. Татарбунарці, обурені застосуванням адмінресурсу, висловили припущення щодо порушення законності і зловживання службовим становищем з боку Пітака. З відкритими зверненнями до присутніх виступили журналісти Оксана Піднебесна та Сергій Братчук. 

Між тим, представниця від громадської  мережі Опора по 141 виборчому округу Єфросинія  Мукієнко, яка була присутня на засіданні, цих зауважень, м’яко кажучи, “не розгледіла”, або не почула. Принаймні, після повернення зі зборів, вона про це нікуди не повідомила.

Єфросинія Мукієнко

Виникає питання: чому громадянська мережа ОПОРА в особі Єфросинії Мукієнко не бачить такі грубі порушення під час виборчого процесу? А  якщо бачить і навіть фіксує (як у фото, наведеному вище), – то чому не оприлюднює?

Можливо тому, що пані Мукієнко досі не склала повноваження помічниці депутата обласної ради Трифона Антова, який балотується по цьому округу, і якого активно “просуває” очільник району Руслан Пітак?

Редакція СИЛИ ГРОМАД публічно звертається до голови правління громадянської мережі ОПОРА, пані Ольги Айвазовської, і звертає її увагу на діяльність своєї спостерігачки, закріпленою за 141 виборчим округом. Яким чином Єфросинія Мукієнко може бути чесною і незаангажованою спостерігачкою, та чи взагалі відповідає займаній посаді, якщо ще недавно неофіційно працювала на одного з провладних кандидатів? І чому не оприлюднює фактів порушення виборчого законодавства, які бачить впритул?

Про некомпетентність пані Мукієнко свідчить і той факт, що її увага дивним чином “обійшла” ще одне кричуще порушення. Адже кілька місяців поспіль, в центрі Татарбунар, висить бігборд з передвиборчою агітацією чинного нардепа Віталія Барвіненка, що вчергове балотується по цьому ж округу до Верховної Ради. Передвиборча агітація розміщена на будівлі комунальної власності району, – будинку культури, де знаходиться ОВК № 141 (тобто окружна виборча комісія!).

Як відомо, встановлення агітаційних конструкцій на адмінбудівлях суворо заборонено законом.

барвіненко

Фото банеру, встановленого на адмінбудівлі в м. Татарбунари, з агітацією чинного нардепа В. Барвіненка, який “не бачить” ОПОРА

На кричущі факти порушень законодавства про вибори вже відреагували у передвиборчому штабі Василя Резніченка, який є кандидатом в депутати по 141 округу. Юристи звернулись до відповідних органів і закликають громадянську мережу ОПОРА не залишити наведені факти без уваги.

Авторка – Ольга Новіцька

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *