У Визирській ОТГ впроваджують нові методи захисту пішоходів

Особливість центру Визирської об’єднаної громади – протяжність населеного пункту між трасами Одеса-Миколаїв та Одеса-Южне на 5 кілометрів. Крім рейсових автобусів, які займаються пасажирськими перевезеннями, через Визирку курсують автобуси підприємств.

В цілому 24 рейси на добу заходять у цей населений пункт, а з розвитком транспортної інфраструктури громади ця цифра буде тільки зростати. Тому достатня кількість сучасних зупинкових комплексів – це й елемент благоустрою Визирки, і створення комфорту для пасажирів.

Час змінюється і Визирка стає європейським селом. Тому ми стали робити більш красиві і комфортні зупинки. На Новозаградієвській була потреба побудувати зупинку. Люди цього потребують. У нас тепер буде 9 зупинок по селу. Це добре і люди просять ще“, – розповів Олександр Токменінов, очільник Визирки.

Введення контролю швидкості – це одна з прямих рекомендацій Всесвітньої організації охорони здоров’я щодо зменшення аварій на дорогах. Саме тому у Визирці питання безпеки дорожнього руху всередині населеного пункту – це пріоритет. За останні кілька років крім масштабного поетапного благоустрою тут приділяють особливу увагу комфорту та саме безпеці. Достатня освітленість перехресть і пішохідних переходів, встановлення пластикових школярів, дорожніх попереджувальних знаків – все це повинно допомогти і водіям і пішоходам на вулицях Визирки, вважає голова сільради Олександр Токменінов.

Ми проводили роботи по поліпшенню вуличного освітлення і в проєкт включили установку пішохідних переходів, що світяться. Це такий пішохід, який в нічний час і блимає, і світиться. Я теж проїжджав – волею не волею, але починаєш пригальмовувати. Спочатку ми встановили підсвічування на вулиці Миру на двох переходах. Будемо цю роботу продовжувати й встановлювати “лежачих поліцейських” для підвищення безпеки пішоходів. Вони будуть фірмові, заводські, гумові. На зиму ми їх будемо демонтувати, бо коли чистимо сніг їх можна знести”, – каже  очільник Визирки.

Місцеві мешканці задоволені тим, що центр громади стає не лише комфортним, а й безпечним.

Це важливо для тих, хто має дітей. Адже тепер не страшно і батьки не переживають про те, як діти йдуть до школи чи садочку”, – Софія Ільєва, мешканка Визирки.

Автолюбителям це також добре. Вони уважно дивляться. Село наше взагалі змінюється. Так що молодці”, – Любов Стоянова, мешканка Визирки.

Джерело – Лиманська Агенція Новин

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *