Одеський Медин – єдиний виш України, який залишився без бюджетних місць

 Одеський національний медичний університет (ОНМедУ) «вирішив» не забезпечувити абітурієнтів бюджетними місцями в цьому році.

Про це повідомляє Міністерство охорони здоров’я України.

Для того щоб отримати бюджетні місця, потрібно пройти так звану процедуру «широкого конкурсу», так як бюджетні місця не закріплені за жодним вищим навчальним закладом – все визначає держзамовлення. Таким чином, університетам потрібно подати офіційне звернення на отримання місць, після чого йому буде «видано» їх певну кількість. Медін в цьому році не подав заявку і, отже, не отримав жодного місця, залишивши для своїх абітурієнтів тільки «контракт».

«Єдиний медуніверситет, який не подав офіційного легітимного звернення, – ОНМедУ. Відповідно, в цьому медуніверситеті на 2019 не передбачено жодного місця за держзамовленням», – підкреслили в Міністерстві.

Відзначимо, що в університеті вже довгий час триває неспокійна ситуація. Протягом року студентам вчасно не виплачують стипендії, а співробітникам – зарплати. Як писала СИЛА ГРОМАД, колишній ректор Вузу Валерій Запорожан не бажає “вступатися” з посади та продовжує конфліктувати з керівництвом МОЗу.

Як повідомлялося, Валерій Запорожан очолював Одеський медичний університет останніх 25 років.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *