Корупція в поліції: головного патрульного Одеси відсторонили від роботи

Корупційний скандал у поліції Одеси набирає обертів. Начальник патрульної поліції Юрій Рибак відсторонений від посади щонайменше на тиждень через скарги його підлеглої, які перевірятиме дисциплінарна комісія з Києва.

Патрульна поліцейська Зоя Мельник на своїй сторінці в Facebook звинуватила керівництво Нацполіції у некомпетентності. Також вона заявила про провал правоохоронної реформи, оскільки нова патрульна поліція, за її словами, нічим не відрізняється від старої системи ДАІ: на виклики правоохоронці виїжджають вибірково, передусім виконуючи плани керівництва щодо штрафів і протоколів.

Як повідомляє поліцейська-бунтарка, після своєї гучної заяви вона стала отримувати дзвінки із погрозами щодо тиску на її сім’ю. Записи подібних дзвінків вона також виклала в мережу.

На ситуацію відреагував Олексій Білошицький — перший заступник керівника департаменту патрульної поліції України. Він зазначив, що фактажу у висунутих звинуваченнях він не побачив, і у зв’язку з цим напередодні до Одеси вирушила дисциплінарна комісія з Києва. Метою членів даної комісії буде перевірка достовірності даних, наданих Мельник, і на цей час керівника одеської патрульної поліції відсторонили від роботи.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *