300 “баксів” за відстрочку – і не йдеш до війська

На Одещині затримали чинного та колишнього співробітників військкомату. Обох хабарників затримали 9 липня. Про це повідомила військова прокуратура Південного регіону України.

Операцію з викриття хабарників проводили військова прокуратура Білгород-Дністровського гарнізону Південного регіону України, за оперативного супроводження співробітників УЗЕ в Одеській області ДЗЕ Нацполіції України та спільно зі слідчими Арцизького ВП ГУНП в Одеській області.

Правоохоронці встановили, що молодший лейтенант за посібництвом колишнього співробітника військкомату, який до того ж є депутатом Арцизьської районної ради, вимагав від призовника $300 за надання відстрочки від призову на стройову службу. Ці дії підпадають під статтю КК України про здирництво.

На даний час слідчі та прокурори проводять першочергові слідчі й процесуальні дії. Військова прокуратура Білгород-Дністровського гарнізону готує затриманим повідомлення про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 368 КК України, та звернення до суду з клопотанням про обрання запобіжного заходу.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *