Від Саврані до Ізмаїла: купальська ніч об’єднує

Традицій проведення етнографічних фестів все більшає. Учора ввечері в Ізмаїлі на березі Дунаю в мікрорайоні Фортеця відзначили купальське  обрядове етносвято «В ніч на Івана Купала».

Як і в попередні роки, організатором свята виступив вокальний ансамбль «Мелодії Дунаю» і їхня незмінна керівниця Тетяна Коротко, які порадували ізмаїльців піснями про Дунай, кохання і Україну.

Так само гостей на святі розважали місцеві танцювальні колективи та вокалісти. Сюрпризом для ізмаїльців стала поява на святі фіналістів шоу «Ліги Сміху», команди з Молдови «Стоянівка».

Завершився вечір пусканням обрядових вінків на води Дунаю. Юні дівчата опустили виготовлені власноруч вінки і загадували заповітне бажання.

Фінальним акордом стало символічне дія запалювання вогнища і водіння хороводу навколо нього.

А на півночі Одещини, у мальовничій Саврані промайнув еко-фестиваль “Квітка папороті”, який традиційно проходить на березі річки Південний Буг і з кожним роком набирає більших обертів.
Як повідомляють організатори, цьогоріч за два дні фестиваль відвідала велика кількість людей.
Гарний настрій, позитивний заряд енергії присутнім дарували молоді, яскраві та драйвові Dj KSYota та МС Попов та кращі хореографічні та вокальні колективи.
Ніхто не сумував: навіть люди поважного віку поруч з молоддю із задоволенням підтанцьовували як під мегакруту молодіжну музику, так і під мелодії українських пісень, гармонійно перетворюючи відпочинок на справжню насолоду.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *