Татарбунарські перевізники розбивають транспорт через аварійні дороги. ВІДЕО

Геннадій Кожухаренко працює водієм на маршруті Приморське-Татарбунари. Щодня збирає пасажирів з Татарбунар, Трапівки, Зарічного, прямує на курорт “Расєйка” і у зворотньому напрямку. Розповідає: зараз їздить новим автобусом, а ще два роки тому перевозив людей на застарілій техніці. Та будь-який транспорт розбивається й нищиться через занедбаний шлях: дорогу Білолісся-Расєйка довгі роки не ремонтують.

Стан перевезень тут вдалося покращити аж після утворення Лиманської об’єднаної громади, бо завдяки ініціативі голови Василя Резніченка тут з’явилися два нові автобуси.

Самі бачите які автобуси, з 30 місцями для пасажирів, м’який салон. На цій машині їдеш, десь є пил, не без цього, але можна витерпіти, люди задоволені. Нам потрібна в парламенті своя людина, з нашого краю, розумієте? З нашого регіону має буть людина у Верховній Раді,  до якої можна звернутись, яка переживає за наш край. Це нормально, так має бути”, – розповідає перевізник, маючи на увазі голову Лиманської ОТГ.

Василь Резніченко зараз приймає участь у виборах народних депутатів Верховної Ради, і добре знає місцеві проблеми. Найбільше, чого чекають жителі Лиманської громади – відновлення дороги, яка проходить через їхні села. Кажуть, обіцяного ремонту чекають з приходом кожної “нової” влади: останній, хто обіцяв виділення грошей на багатостраждальний шлях – колишній голова ОДА Максим Степанов, який обнадіяв місцевих мешканців цієї весни. Між тим, час спливає, курортний сезон у розпалі – а коштів на ремонт як не було, так і нема.  Хоча проектно-кошторисну документацію на ремонт траси Білолісся-Расєйка Лиманська ОТГ виготовила ще 2017 року за власні гроші. Тут кажуть: дорожні роботи “потягти”  сама громада не в змозі: потрібні мільйони гривень, які місцевий бюджет ще не отримує.

Самотужки виправляти ситуацію доводиться теж місцевій владі. Аби хоч якось полегшити проїзд місцевим мешканцям до райцентру, Василю Резніченку вдалося заручитись силами підприємців та небайдужих фермерів, та разом прогрейдерувати грунтову дорогу, яка проходить поряд з основною. У суху погоду нею проїхати можна, кажуть місцеві. А як випаде дощ чи сніг – краще з дому не вибиратися.

Люди переконують: шлях має бути якісним, а не тимчасовим. Тому покладають надії на тих обранців, які врешті-решт зможуть посприяти вирішенню цілої купи наболілих проблем.

https://www.facebook.com/100010724621292/videos/887287011638778/

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *