Стоп булінг: в одеському суді відбулося імпровізоване засідання для дітей

Співробітники юстиції Одещини провели для дітей, які відпочивають у дитячому центрі «Молода гвардія», імпровізоване судове засідання з розгляду справи щодо вставлення факту булінгу в закладі освіти.

Судове засідання відбулося у Приморському районному суді м. Одеси, адже саме цим судом було винесене перше в Одеській області рішення у справі про вчинення булінгу та притягнуто до адміністративної відповідальності батька неповнолітнього правопорушника.

Так, працівники юстиції розіграли перед дітьми сценку, в якій взяли участь булер, жертва булінгу, їхні законні представники, свідки та суддя.

Суддя, заслухавши покази усіх сторін та свідків, винесла рішення про притягнення до відповідальності батька дівчинки, яка вчиняла булінг по відношенню до свого однокласника, та призначила йому покарання у вигляді штрафу.

Присутній на засіданні заступник міністра юстиції Денис Чернишов зазначив: «Таким чином ми доносимо до наших діточок інформацію про те, що держава дбає про них, не залишає їх на самоті з цією проблемою. Адже діти повинні розуміти, що вони мають захист, що їх права не будуть принижені».

Голова Приморського районного суду м. Одеси Сергій Кічмаренко розповів, що в основному справи по булінгу – адміністративні та передбачають накладення штрафів на батьків, оскільки  діти, як правило, не досягли віку відповідальності та наголосив: «Найголовніше те, що покарання має давати неповадність в майбутньому скоювати такі правопорушення».

Джерело – прес-служба Одеської юстиції

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *