“Цинічний монополіст”: Гройсман закликав “Нафтогаз” повернути мільйонні премії

Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман назвав прямим і беззаперечним обов’язком керівництва газового монополіста «Нафтогаз України» забезпечення транзиту газу європейським споживачам після 2020 року, а також збільшення власного видобутку газу задля досягнення енергетичної незалежності держави.

Про це Глава Уряду сказав у Полтаві.

Він нагадав, що вчора в Україні відбулися перші прозорі конкурси на освоєння нових газових площ, перемогу в яких здобули і державна компанія «Укргазвидобування», і іноземні компанії. Прогнозний обсяг інвестицій в цю сферу складе близько 500 млн доларів.

І зараз питання в тому, аби не втрачати темпів.

«Свого часу НАК провалила програму видобутку газу-2020, затверджену Урядом. Вони неефективно побудували власну стратегію, і зараз є проблема. Але конкуренція на ринку (завдяки конкурсам) дасть можливість швидко рухатися далі, –  сказав Володимир Гройсман. – А щодо керівництва НАК, то у мене немає з ними дискусій. Вони – достатньо цинічний монополіст, з яким мені не по дорозі. Я змусив їх у травні і в майбутні місяці знизити ціни на газ для населення. Вони мають продовжувати це й надалі. Пропоную також, аби вони повернули премії – це буде справедливо. Вони працюють на власні кишені, а на цьому потрібно поставити крапку. Їхній обов’язок – забезпечити транзит і збільшувати видобуток палива».

Джерело – Секретаріат Кабінету Міністрів

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *