Василь Резніченко: Бессарабії потрібні нові обличчя

На 141 виборчому окрузі, що об’єднує Татарбунарський, Білгород-Дністровський і Кілійський райони, розгортається гаряча боротьба за місце в парламенті. Серед претендентів до Верховної Ради лідирує кілька фаворитів. Серед них діючий нардеп, що вже «відсидів» 2 скликання – Віталій Барівненко, голова Білгород-Дністровської міськради Алла Гінак, голова Лиманської ОТГ Василь Резніченко, депутат обласної ради Трифон Антов, висуванець партії «Слуга народу» Олександр Ткаченко.

Тим часом, саме з бездіяльністю чинного нардепа пов’язують проблеми, які не вирішувались десятки років: відсутність якісних доріг,  перебої з водою або повна її відсутність, провал в Татарбунарському районі медичної реформи, і як наслідок – утворення госпітального центру в Арцизі, а не в Татарбунарах. Між тим, це не заважає «обранцю» у передвиборчий час з’явитися на відвідинах Татарбунарської ЦРЛ, Будинку творчості, завітати в село, чи навіть на робочу нараду освітян-директорів, – чи не вперше за час його каденції. Такі раптові «набіги» вже встигли отримати обурену реакцію від місцевих мешканців. Мовляв, невже тільки коли наближається пора зміни влади, “про нас згадали”?!

Серед тих, хто поділяє думку виборців про повне перезавантаження влади, і появу нових облич – Василь Резніченко, з яким СИЛА ГРОМАД поспілкувалась окремо. Днями Василь Іванович заявив про те, що спробує свої сили на парламентських виборах.

Василь Резніченко

Василь Резніченко, голова Лиманської ОТГ, кандидат в депутати Верховної Ради по 141 виборчому округу:

Чесно зізнаюся: готувався, на осінь 2019 року. Неочікувано з”ясувалося, що вибори до Верховної Ради будуть дострокові, але зараз час такий – все дуже швидко міняється, люди прагнуть швидше змінити стару заскорузлу систему. Не хочуть бачити старі обличчя, не хочуть тих, кому більше не вірять. На останніх виборах президента це було особливо показово. Тому твердо вирішив спробувати свої сили по «мажоритарці». Розумію, буде нелегко, але покладаюсь на своїх земляків, бо за багато років вони могли бачити і оцінити мою працю.

З 2017 року Ви очолюєте Лиманську ОТГ в Татарбунарському районі. Взагалі децентралізація пішла на користь? Що вдалося змінити?

Завжди наголошую, що наші може й невеликі, але й немалі успіхи, вдалося здійснити завдяки виконавчому комітету, депутатському корпусу, і жителям нашої громади. Ми разом зробили те, що десятиліттями не вирішувалось в Татарбунарському районі, навчились визначати пріоритети і самостійно приймати рішення, і в цьому найвагоміша роль реформи. З найважливішого це: капітальний ремонт в дитсадка в с. Новоселиця, куди ходять діти з 3-х сіл; пробурили артсвердловину, – враховуючи, що по всій ОТГ джерела прісної води взагалі відсутні, безкоштовне харчування для дітей громади з 1 по 4 класи. До речі, ми школи і всі комунальні установи в ОТГ перевели на альтернативне паливо (пелети), зробили дітям нові класи, теплі туалети, воду, щоб помити руки, навіть електрогенератор встановили новий, щоб не залежати від відмикань РЕСу. Найголовніше – наблизили послуги для людей, надаємо їх у прозорих кабінетах, і прагнемо максимальної відкритості надалі. Чекаємо молодих фахівців, щоб приїхали до нашої громади жити й працювати, вже завершуємо капітальний ремонт будівлі для них. Розпочали благоустрій рекреаційної зони Катранка: облаштували тротуарні доріжки, встановили урни та лавки; Придбали у власність громади спецтехніку для комунальних закладів, два трактори з агрегатами та автомобіль для підвезення мешканцям питної води.

 З моєї ініціативи в громаді з’явились комфортні автобуси для якісного перевезення мешканців громади та сусіднього села Приморське. Почали працювати над головною проблемою Лиманської ОТГ, – розробкою генерального плану. За багато років наші жителі зможуть нарешті оформити у власність свої будинки та земельні ділянки. І чекаємо вирішення головної обіцянки обласної влади: ремонту траси Білолісся-Расєйка, це шлях до нас, і наших курортів. Проектно-кошторисну документацію виготовили давно, за власні кошти громади. Згадую, як власними силами, разом з жителями весною грейдерували грунтову дорогу, щоб максимально полегшити можливість дістатися людей до райцентру. Я, так як і всі мої мешканці, переконаний, що мати такий занедбаний шлях до курорту – недопустимо. Це мільйонні кошти, розумію, в громади їх нема, але це і є обличчя вищої влади.

Доречне питання: чи інтереси місцевих громад захищають там, нагорі, «обранці»? Ваші земляки кажуть, що рідко бачили депутата на окрузі…

Так і є! Жодного разу наш депутат (Віталій Барвіненко – Ред.) не бував в Лиманській громаді, не зустрічався з мешканцями. Щоправда, десь зараз, кажуть, активізував свою роботу, – але де був усі попередні роки, чим відзначилась його «діяльність»? Я в місцевій владі почав працювати з 2014 року. І бачив, як свої проблеми люди вирішували самотужки, як уміли і як могли. Тільки маленький приклад наведу: у селі Жовті Яри Татарбунарського району був зовсім відсутній автобусний маршрут до райцентру. Уявіть собі – люди не мали чим дістатись до лікарні, чи за довідкою поїхати, чи на ринок. Я тоді  звернувся до директора автопарку, настояв, щоб туди дали транспорт. А коли запитав місцевих,  чому не вирішили питання через свого депутата, мені кажуть: “А ми не знаємо, хто це такий…” Так не має бути, але це реальність.  Всі ці роки я скільки міг, стільки й допомагав, мені людям не соромно дивитись в очі. Мій номер телефону тут має кожен другий, звертаються до мене письмово, дзвонять, я в свою чергу, намагався вирішувати що в моїх силах, нікому не відмовляв. Ми навчились проводити свята разом, і це нас згуртовує. До речі, щороку вітаю з жіночим днем наших дівчаток, ветеранів, афганців, малечу з дитсадків всього району з Новим роком за власні кошти, а ще близько 2 тисяч дітей… Бо хочу зробити щось приємне, я ж тут живу.

Мені цікаво, невже нашим обранцям нецікаво робити людям добрі справи? Тим більше те, що від них прямо залежить? На жаль, вони відірвані від наших проблем. Сподіваюсь, виборці винесуть їм справедливу оцінку вже скоро, 21 липня.

Василь Резніченко

Наскільки важко працювати в місцевій владі? Мабуть критики теж перепадає?

Звичайно. Критикувати завжди легше, важче стати поряд і зробити краще,  як то кажуть. Розумію, що по кожному селу на 141 окрузі є свої «болючі точки», але в більшості випадків вони схожі з нашими, – і потребують вирішення на загальнодержавному рівні.

Це проблеми глобальні: відсутність питної води, бездоріжжя, каналізація в рекреаційних зонах, створення робочих місць, від чого напряму залежить достаток кожної родини. Це й пошук нових підприємств, розвиток туризму, покращення екології та ряд заходів, щоб  відновити наші колись заможні бессарабські села. Але так, як нам вдалося «перезавантажити» Лиманську ОТГ, потрібно якісно і в максимально стислі терміни змінити Україну.

Саме тому у Верховній Раді інтереси місцевих громад мають представляти люди, які знають життя зсередини, які на власному досвіді переконалися, що зміни починати треба з себе. Які вміють аналізувати, мислити стратегічно, прораховувати наперед – і вести за собою інших. Саме тому я і вирішив піти у владу: відстоювати інтереси моїх земляків.

Виборча кампанія якраз у розпалі. Маєте що сказати своїм виборцям?

Зараз активно почав свої зустрічі з людьми, розумію, що часу дуже малу та попри все намагатимусь побувати в кожному селі, побачитись з більшістю виборців. Бо особиста розмова очі-в-очі набагато більше дає розуміння про людину. Тому приходьте – поспілкуємося!  

Хотів би звернутися до кожного мешканця Татарбунарського, Кілійського, Білгород-Дністровського районів. 21 липня ви зробите важливе рішення. Почуйте мене:  там, у владі, від однієї людини нічого не залежить. Залежить багато, – коли ми разом, спільно, поряд – стаємо до роботи, щоб зробити успішною Україну для наших дітей.

Приєднуйтесь до моєї команди! Голосуйте за Резніченка!

Розмову записала Оксана Піднебесна

2 thoughts on “Василь Резніченко: Бессарабії потрібні нові обличчя

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *