У Миколаївському районі на Одещині з’явиться перша ОТГ

Одеська облдержадміністрація затвердила висновок щодо відповідності Конституції та законам України проектів рішень Андрієво-Іванівської, Левадівської та Скосарівської сільських рад Миколаївського району Одеської області щодо добровільного об’єднання територіальних громад. Розпорядження підписала 19 червня виконуюча обов’язки голови ОДА Світлана Шаталова.

До нової ОТГ увійдуть села Андрієво-Іванівка, Левадівка, Каховка, Скосарівка, Богданівка та Веселе. Це – перша об’єднана громада на території Миколаївського району. І це вже друга спроба громад об’єднатися.

Вперше мешканці звернулися до ОДА з відповідними документами у жовтні 2018 року, однак висновок не отримали, тож розпочали процедуру об’єднання заново. Вдруге документи було подано 14 травня цього року. Є усі шанси провести перші місцеві вибори вже до кінця 2019 року, кажуть в адміністрації.

Всього в Одеській області створено 32 ОТГ, в чотирьох з яких перші вибори відбудуться 30 червня. Водночас зазначимо, що на сесії 19 червня депутати Одеської обласної ради відмовилися розглядати проект перспективного плану формування об’єднаних громад, який підготувала облдержадміністрація, та зняли його з порядку денного без розгляду.

Відповідно до підготовленого проекту, в області планувалося створити 82 об’єднані громади. На даний час перспективного плану, який би охоплював всю територію Одещини, не існує: депутати облради вносять до нього лише ті ОТГ, де вже призначено перші вибори.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *