У Кілії масштабно відсвяткують День Дунаю і протестують воду

29 червня, в Кілії за підтримки Міністерства екології та природних ресурсів України, а також Державного агентства водних ресурсів України відбудеться святкування Дня Дунаю.

День Дунаю – міжнародне свято, яке щороку відзначається з метою привернення уваги людей всіх країн, що живуть на березі цієї, найдовшої річки Євросоюзу, до її проблем. В рамках даного свята в Центральному парку пройде концерт і квест-програма для дітей.

За кілька годин до заходу сонця на березі Дунаю буде проведена прес-конференція для ЗМІ, присвячена проблемам річки і нову систему моніторингу водних ресурсів, на якій виступлять заступник Міністра екології та природних ресурсів України з питань європейської інтеграції, голова Державного агентства водних ресурсів України, членкиня Представництва ЄС в Україні, координатор Загальних Дунайських досліджень і Загальних Чорноморських досліджень, члени національної команди Загальних Дунайських досліджень і тематичний лідер про комунікації EUWI +.

Також на березі Дунаю в межах міста Кілія заплановано проведення загального дослідження, в рамках якого будуть відібрані проби води з використанням сучасних методів аналізу. Зокрема, на березі річки вперше в Україні будуть взяті проби на вміст різних хімічних речовин, аналіз розчинної у воді екологічного ДНК (по ньому можна визначити все живе, що пропливав у воді протягом останніх трьох діб) і мікропластик. Концерт буде розділений на урочисту і розважальну частини.

Розважальна частина включає в себе виступ художніх колективів – як місцевих, так і запрошених, – підведення результатів конкурсу «Дунайський митець», виставки дитячих малюнків, проведення квесту, відкриття фотозоні «Паспорт жителя Дунайського басейну» та інші заходи.

Варто зазначити, що подібне свято проводиться щорічно в населених пунктах, що знаходяться на березі Дунаю. В цьому році було прийнято рішення організувати його в Кілії: пропозицію охоче підтримала мерія.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *