Карантин: в Білгороді-Дністровському придбають 90 вакцин від сказу

У місті вирішили бути завбачливими і придбати додатково 90 доз антирабічної вакцини на суму 31 тисячу гривень. Відповідні кошти будуть витрачені з резервного фонду міського бюджету, – так ухвалили на позачерговому виконкомі міські урядники.

Як пояснив головний лікар Білгород-Дністровської міської багатопрофільної лікарні Ігор Десятник, сьогодні в місті є вакцини для 6 чоловік, однак з огляду на ситуацію, кількість препаратів варто передбачити більшу.

«На сьогодні в лікарні є вакцини на 6 чоловік. Враховуючи ситуцію, яка склалась, тобто Затока і одразу Білгород-Дністровський, плюс ми отримали офіційний висновок, що кішка дійсно мала сказ, було прийнято рішення, щоб в суммі в нас було вакцин хоча б на 20 громадян. Тобто необхідно придбати ще 90 доз вакцини. На одного постраждалого необхідно 6 ампул, тобто з розрахунку  120 ампул на 20 чоловік», – пояснив Ігор Петрович.

Нагадаємо, в селищі Затока та місті Білгород-Дністровський оголошено карантин на 60 діб через виявлений сказ у домашніх тварин. В одному з випадків хворою була кішка.

В місті вже є двоє постраждалих – дитина та дорослий.

Автор – Дмитро Феняк

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *