Кілійські школярі зняли краще відео про булінг

В Одесі пройшов перший в Україні фестиваль дитячого живого кіно “Стоп буллінг”, який став спільним проектом Управління юстиції, Одеської ОДА, кінолабораторії EIZENLAB і Одеської кіностудії.

За інформацією відділу комунікації Головного територіального управління юстиції в Одеській області, школярі Одеси і області у віці від 8 до 18 років протягом трьох місяців знімали власні фільми, в яких виступили сценаристами, режисерами і акторами, представивши свої погляди на проблему буллінг та шляхи її вирішення .

Ідея проведення дитячого кінофестивалю полягала в тому, щоб за допомогою фільмів дати дітям можливість показати своє бачення проблем суспільства. Однією з проблем, яку Міністерство юстиції підняло минулого літа, є цькування в колективі – буллінг. Тому ми вирішили вибрати саме таку тему кінофестивалю”, – зазначив глава управління юстиції Одеської області Руслан Сауляк.

Основна мета фестивалю – закликати школярів бути людяними, толерантними один до одного, допомагати в складних ситуаціях і не проходити повз буллінг. До фіналу конкурсу дійшли чотири команди. Їхні роботи були представлені на Одеській кіностудії.

За оцінками журі, в номінації “Кращий фільм” перемогла команда “Покоління Z” з Кілії. У номінації “Кращий сценарій” перемогла команда “No discrimination” (Арциз). У номінації “Кращий режисер” нагороджений представник команди “Подивися на оборот” (Одеса).

Крім того, в номінаціях “Кращий актор” і “Краща актриса” нагороджені представники команди “ТріТе” (Лиманське, Ренійський район). Всі вони були відзначені призами та кубками.

У кожному фільмі спостерігалися дуже зворушливі моменти. Я побачила, наскільки у нас розумні і талановиті діти. Я здивована, що в такому віці вони можуть міркувати так глибоко”, – сказала член журі, заслужена артистка України, учасниця комік-трупи “Маски” Наталя Бузько.

Організатори відзначили, що, спостерігаючи позитивний досвід фестивалю, мають намір запропонувати Мін’юсту розширити його на всю Україну. Щиро радіючи перемозі учнів свого закладу, директорка Надія Сорока розповіла:

В нас багато талановитих дітей і ми їх підтримуємо. Ми щиро радіємо перемозі учнів 9-Б класу нашої Кілійської школи №3 – ліцей. Вітаємо Коліогло Леоніда, Малихіну Анну, Мільшину Кристину, Морозан Катерину, Недельчєва Євгена, Тодорову Марію, Шородок Анастасію та учителя історії і правознавства Орищак Олену Олегівну, які стали переможцями правового конкурсу дитячих робіт «Кінофестиваль  – Живе кіно» серед учнів закладів загальної середньої освіти Одеської області, – поділилась директорка.

Додому діти привезли головну нагороду – статуетку за кращий фільм кінофестиваля «Живе кіно» та дипломи Головного територіального управління юстиції в Одеській області.

Авторка – Ганна Сокіл

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *