Біляївська ОТГ співпрацюватиме з громадою Словенії

З 26 по 28 травня в Біляївку  завітали гості з Республіки Словенія – міський голова міста Веліка Полана Даміян Яклин та менеджер муніципалітету Ніна Лебар.

Про це повідомили у прес-службі Біляївської міської ради.

Під час офіційної зустрічі делегації з колективом Біляївської міської ради міськими головами було підписано Меморандум про створення робочої групи з підготовки Угоди про співпрацю у сфері місцевого розвитку між муніципалітетом міста Веліка Полана, Республіка Словенія і Біляївською міською радою, Україна.

На зустрічі також були присутні директор Одеського відокремленого підрозділу установи “Центр розвитку місцевого самоврядування” Юлія Молодожен та менеджер з моніторингу і оцінки Програми U – LEAD з Європою Сергій Бостан.

Після офіційної зустрічі гості відвідали Біляївську міську ДЮСШ, дитячий садок  “Капітошка”. Також разом із міським головою Михайлом Бухтіяровим гості поклали квіти на Меморіалі слави та вшанували пам’ять усіх захисників та визволителів  Біляївки. Даміян Яклин зазначив, що дуже важливо зберігати пам’ять про минуле рідного народу, вивчати його історію, підтримувати традиції.

словенія

Під час візиту до міського будинку культури гості потрапили на репетицію народного ансамблю “Від серця до серця”, почули народні українські пісні, а Ніна Лебар (Словенія) навіть заспівала народну словенську пісню. З неприхованим зацікавленням гості оглянули експонати в “Музеї чистої води” де Даміян Яклин зробив запис у книзі відгуків відвідувачів. Незабутні враження залишились у гостей і після відвідування Одеського Національного Академічного театру Опери  і Балету.

Словенія, і зокрема Веліка Полана, славиться своїми винами і, як виявилось, Даміян Яклин  сам є виноробом. Тому відвідування виноробної родини Шевченків та дегустація вин також стало великою приємністю для гостей.

Після такого насиченого дня гості твердо впевнились, що між Біляївкою та Велікою Поланою є багато спільного, тому немає сумнівів, що подальша співпраця буде плідною, взаємовигідною та перспективною.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *