За ремонт дороги від Вилкове до Ізмаїла Кілійська ОТГ має намір боротися всією громадою

Стратегічним завданням найближчого часу керівництво Кілійської ОТГ називає ремонт дороги Вилкове-Ліски-Кілія-Ізмаїл.
Боротьба за ремонт дороги Вилкове-Кілія-Ізмаїл ведеться тривалий час. За рахунок місцевих бюджетів Кілійської міської та Кілійської районної рад була виготовлена проектна документація. Для початку ремонтних робіт необхідне фінансування, посильне виключно державному бюджету. Про це заявив Кілійський міський голова.
Зі зміною влади в країні, з обранням нового Президента і звільненням глави області, практично з чистого аркуша починається наша боротьба за цю дорогу. Всі домовленості щодо фінансування цього проекту в поточному році були з минулим керівництвом країни і фактично обнулені. На сьогоднішній день за рахунок грошей місцевих бюджетів розроблено два проекти ремонту цієї дороги. Перший проект від м. Кілії і до кордону району в бік Ізмаїла, а другий від м. Кілії, до м. Вилкове через с. Ліски. Ця дорога має колосальне значення для розвитку нашої громади і регіону в цілому. Вся її протяжність проходить по узбережжю Дунаю, вдоль кордону з Євросоюзом. І ця дорога сьогодні по праву отримала статус гіршої дороги України”, – прокоментував очільник громади Павло Бойченко.
У зв’язку з цим керівництво ОТГ збирається найближчим часом провести виїзну сесію Кілійськоих районної і міської рад прямо на цій дорозі «серед ям і вибоїн». На цій сесії планується розглянути звернення до новообраного Президента, Прем’єр-міністра, керівництва Мінтрансу з вимогою включити автодорогу Т-1607 в плани ремонту доріг на 2019-2020 роки і забезпечити фінансування цього проекту.
У разі, якщо у встановлений законом термін задовільні відповіді не надійдуть на ці питання, керівництво Кілійської ОТГ має намір запропонувати жителям громади перейти до публічних акцій з вимогою ремонту автодороги Т-1607.
Авторка – Анна Булій

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *