Одесити в Адміністрації Президента: ще один заступник родом з Кілії

Ще одного вихідця з Одещини Володимир Зеленський призначив заступником голови Адміністрації Президента. Ним став Вадим Пристайко, український дипломат, уродженець Кілії.

Про призначення йдеться в Указі Президента №317/2019, оприлюдненому на офіційному сайті голови держави.

Про нового політика відомо, що він народився у Кілії, 20 лютого 1970 року, навчався у школах Одеси, Києва, Запоріжжя. В 1994 році закінчив Київський політехнічний інститут.

Як пише видання kievvlast.com.ua, професійну діяльність Пристайко починав з приватного сектору: був співзасновником одного з перших українських Інтернет-провайдерів “Електронні вісті”. З 1994 до 1997 року працював у керівництві Міністерства зовнішніх економічних зв’язків і торгівлі України. У 2000 році став консулом Генерального консульства України в м. Сідней (Австралія)

У 2002 році був головним консультантом управління з питань зовнішньої політики Адміністрації Президента України за Леоніда Кучми.

2007-2009 роки – заступник директора департамента НАТО МЗС України, наступні 3 роки був радником місії Посольства України в США, 2012-2014 – надзвичайним послом України в Канаді.

У 2017 Вадим Пристайко став першим заступником Міністра закордонних справ України, але того ж року звільнився через перехід на іншу роботу.

У 2017 очолив місію України при НАТО (був призначений Президентом України Порошенком).

У політичних колах ширились чутки, що Пристайку “щастило” з високими посадами через зв’язки з СБУ завдяки родині: його батько Володимир Ілліч Пристайко у 1996-2004 роках служив на посаді заступника голови СБУ.

Нагадаємо, раніше висловлювались припущення, що саме Вадим Пристайко може очолити Міністерство закордонних справ.

Як раніше повідомляла СИЛА ГРОМАД, першим заступником голови Адміністрації Президента призначено Руслана Рабошапка, який народився в с. Зеленогірське Любашівського району.

Авторка – Оксана Піднебесна

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *