У місті Вилкове рибалки-протестувальники перекрили човнами Дунай

У своїх вимогах рибалки просять збільшити ліміт вилову оселедця ще на 100 тонн.

Нагадаємо, 8 травня рибалки провели попереджувальну акцію біля будівлі Вилківського міськради. Рибалки попередили, що якщо до 11 травня це питання не буде вирішене, вони готові перекрити Дунай. Оскільки їхні вимоги так і залишилися не почутими сьогодні, 16 травня, рибалки на 15 хвилин перекрили човнами українську частину річки.

Блокували українську частину Дунаю близько 200 вилківських рибалок на 15 хвилин. Після закінчення акції рибалки заявили: дають владі добу на вирішення питання про надання дозволів на вилов дунайського оселедця.

Якщо цього не буде зроблено, протестанти обіцяють почати вже безстрокову блокаду.

Учасники акції скаржаться: цьогоріч дунайського оселедця, – як ніколи багато, такої врожайності у Вилковому не бачили вже 20 років. Традиційний ліміт на вилов риби в 450 тонн, який затверджений Міністерством аграрної політики, був вичерпаний вже в середині квітня. Тим часом, оселедець ловиться ще і в травні, червні.

Нагадаємом: з 23 квітня був припинений вилов дунайського оселедця в зв’язку з тим, що на той момент ліміт був вичерпаний на 98% від загального прогнозу допустимого вилову (450 т). А вже наступного дня Дунайська асоціація риболовецьких господарств звернулася до Агентства рибного господарства України та інших державних структур з проханням збільшити прогноз допустимого вилову дунайського оселедця як прохідного виду на 100 тонн.

Авторка – Анна Булій

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *