До Одеси прибув борт з пораненими бійцями, п’ятеро – у важкому стані. ФОТО

У середу, 15 травня, літак Ан-26 «Vita» Збройних сил України з військовослужбовцями, які отримали поранення під час бойових дій на сході, приземлився в Одесі.

Про це повідомив волонтер Андрій Танцюра.

На борту прибуло 12 солдат з вогнепальними та осколковими пораненнями. З них п’ятеро – у важкому стані.

Олег, Євген, Григорій, Віктор … молоді хлопці. Різні імена, різні люди, різні долі, народилися в різних куточках нашої України … Але об’єднує їх одне – це любов до своєї країни і те, що не шкодуючи свого життя і здоров’я вони захищають нашу неньку Україну! Олег отримав важке вогнепальне кульове проникаюче поранення живота, пошкоджена печінка, кишечник. у Євгена важке кульове поранення грудної клітини, пошкоджені легені … Обидва знаходяться у відділенні реанімації у важкому стані. Григорій і Віктор з вогнепальними осколковими пораненнями грудної клітини знаходяться в торакальному відділенні “, – написав волонтер на своїй сторінці у Фейсбук.

борт

борт

борт

Воїни отримали поранення в Луганській області в період з 10 по 15 травня. Їх доправили до Військово-медичного клінічного центру Південного регіону. Вже увечері одному з пацієнтів знадобилася термінова допомога – виявили гострий тромбоз глибоких вен правої ноги, який загрожував воїну летальним випадком. Серед ночі Андрій Танцюра шукав спеціальні препарати, – на щастя, працівники однієї з аптек зголосилися вийти на роботу, щоб видати медпрепарат, необхідний для порятунку пораненого.

поранений

Волонтери звертаються до небайдужих з проханням підтримати захисників, що лікуються у військовому госпіталі. Потрібні не тільки медикаменти, а й одяг, спідня білизна, адже багатьох поранених забирають з передової зовсім без речей.

До цього борт з пораненими військовими зустрічали в Одесі 28-го березня. Тоді до шпиталю потрапили 10 бійців.

Авторка – Оксана Піднебесна

Фото зі сторінки Андрія Танцюри

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *