Кілійці попрощалися з земляком, що загинув на Донбасі

11 травня в селі Приозерне Кілійського району на Одещині відбулося поховання загиблого земляка Дениса Козьми. 31-річний чоловік служив у 35 окремій бригаді морської піхоти і загинув на Донбасі на початку травня.

Як повідомлялося, 1 травня, в результаті сутички з противником поблизу села Миколаївка Донецької області зав’язався бій. Група українських військовослужбовців була обстріляна з крупнокаліберних кулеметів і стрілкової зброї. Під час бою безвісти пропав боєць 35-ї окремої бригади морської піхоти з позивним “Дід”, старший матрос Денис Козьма.

5 травня стало відомо, що тіло українського військовослужбовця може знаходитись на території одного з міст на окупованій території. Вже 8 травня бойовики так званої “ДНР” передали українській стороні тіло убитого воїна.

Напередодні поховання,близько опівночі тіло загиблого Дениса Козьми, яке везли додому – в село Приозерне Кілійського району, зустрічали жителі Татарбунарів. З жовто-блакитними та червоно-чорними прапорами, квітами і свічками вони стояли по обидва боки траси Одеса-Рені, яка проходить через місто.

Коли на горизонті з’явився мікроавтобус з написом «Евакуація 200», земляки встали на коліна і схилили голови в знак глибокої поваги і подяки. На кілька хвилин автомобіль з тілом героя зупинився, а татарбунарці в цей час поклали перед ним квіти.

«Вшанувати героя, схиливши голови і стоячи на колінах, а ще пам’ятати про них і жити гідно – це найменше, що ми можемо зробити на знак подяки хлопцям, які свідомо пішли на смерть заради миру на нашій землі», – написала у «Фейсбук» одна з мешканок міста, яка прийшла провести воїна.

Попрощатися з Денисом Козьмою до його рідного села, де відбулося поховання, приїхали його побратими. Віддали данину шани прибули представники Кілійської РДА, військового комісаріату, а також сотні земляків, які  навіть не знали його особисто.

Денис Козьма

На малій батьківщині Дениса поважали і любили. Місцеві кажуть, він був світлим і добрим хлопцем, фанатом футболу, а в школі його ставили за приклад дітям, запрошували на тематичні вечори, коли той бував вдома. Сам Денис себе героєм не вважав, – казав, що просто робить те, що повинен.

На фронті Денис Козьма був з середини 2014 року: пішов до війська добровольцем. Вдома його не дочекалися мати і донечка, яку він виховував сам.

У селі Приозерному оголошено дводенну скорботу на честь вшанування загиблого земляка.

СИЛА ГРОМАД долучається до вшанування пам’яті українського захисника.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *