Один день з мером: як у Балті долучають молодь до життя громади

Один день з мером побажали провести учні з міських та деяких сільських шкіл Балтської міської ОТГ. Раніше у кабінеті голови починався маршрут містом для дітей та підлітків. Отож, молодіжна ініціатива «Один день з мером» набула популярності у шкільному середовищі. А все тому, що з перших вуст можна почути цікаву інформацію, долучитися до життя громади, висловити свої думки, погляди та пропозиції. Власне, на це і був розрахований проект. Один з багатьох, що ініціювала молодіжна рада, яка діє при Балтській міській раді.

В кабінеті мера молодь довго не засиділась – вирушила на міський стадіон, де відбулося спортивне свято, присвячене Дню здоров’я. Очільник міста Сергій Мазур розповів про проекти, які здійснює місцеве самоврядування для молоді. Так, минулий 2018 рік був оголошений в Балтській ОТГ роком спорту. Завдяки цільовим програмам вже зараз будується великий міський стадіон з кількома сучасними майданчиками, відновлюється спортивно-оздоровчий комплекс, де діти, студенти і підлітки зможуть фізично розвиватися.

Також очільник громади особисто провів невелику екскурсію містом для молоді. Разом відвідали місця навчання, дозвілля та відпочинку студентів та старшокласників, серед них – Балтське швейне училище, нещодавно відреставрований кінопалац, сучасний медіа-центр.

А ще школярі ознайомилися зі структурою Балтської міської ради. Діти побували у владних кабінетах, де їм пояснили, чим займаються фахівці різних відділів та управлінь.

Наостанок молодь відвідала Балтський Центр медико-санітарної допомоги. Таким чином, молодь Балтської громади має змогу безпосередньо зануритись в життя місцевого самоврядування, почути й побачити все на власні очі, і оцінити рух уперед однієї з передових спільнот України.

Автор – Ліана Швецова

ВІДЕО – baltalife.org

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *