Лиманців закликають не нести на могили штучні квіти

Силами комунальних служб кладовища Лиманської громади, що в Татарбунарському районі Одещини, вже прибрані та готові до поминальних днів. Адже незадовго після Великодня українці вшановують пам’ять померлих родичів, друзів та близьких людей.

Із цвинтарів вивезено сміття, яке накопичилося за зиму, а також застарілі ритуальні вироби, такі як вінки та штучні квіти, залишки сухої трави. Робітники дбайливо обрізали дерева, побілили огорожі та пофарбували ворота.

Виконавчий комітет Лиманської сільської ради закликає і звертається до парафіян з великим проханням – не нести на могили штучні квіти і вінки, які буквально за якийсь час валяються на смітниках та засмічують довкілля. Тисячі букетів штучних квітів жителі громади приносять на кладовища у поминальні дні, і цим увіковічують свою пам’ять про померлих на століття.

Тим часом штучні квіти, які ми звикли приносити на цвинтарі під час Великодніх свят, визнані небезпечними. Про це повідомляє прес-служба Міністерства екології та природних ресурсів України.

“Закликаємо вас не купувати пластикові квіти і вінки. На жаль, така практика існує в усіх регіонах України. Альтернативою пластику можуть бути вінки з живих квітів і хвої, живі квіти, висаджені в грунт, газонна трава, сухі квіти і свічки”, – пишуть у зверненні до українців міністерські чиновники.

Тому до закликів щодо збереження навколишнього середовища приєдналися і в Лиманській ОТГ. Місцева влада переконує мешканців: краще принести невеличкий букетик, але живих квітів, а ще краще посадити на могилі живу квітку, яка б розквітала щовесни та прикрашала могилу спочилих протягом усього літа.

лиман

 

Нагадаємо, на території Лиманської громади протягом квітня-травня проходять заходи з благоустрою території громади. Працівники Трапівського НВК та робітники комунальних підприємств прибирають та приводять у належний санітарний стан прибудинкові території, парки.

Від імені всієї громади висловив щиру вдячність всім, хто приєднався до благоустрою території громади, Лиманський сільський голова Василь Резніченко.

Лиманська ОТГ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *