Без паніки: вакцини від сказу тварин вже в Одесі

Медичні установи Одещини отримали першу партію вакцин від сказу. Про це повідомила на своїй сторінці в Facebook в.о. міністра охорони здоров’я України, Уляна Супрун.

На даний момент Одеський регіон отримав 1557 доз вакцин. Трохи пізніше доставлять ще кілька партій.

В Одеському регіоні вакцини звуться “Рабіпур”. Її використовують після того, як хвора тварина вкусила людину. Також за допомогою цього препарату проводять профілактичні щеплення проти захворювання мисливцям, лісничим й іншим людям, чия робота пов’язана з ризиком зараження.

Пам’ятайте, що при укусах тварин можливе зараження збудником правця. Зверніться до найближчої медустанови. Якщо немає впевненості в тому, що тварина була здоровою, Вам обов’язково повинні зробити щеплення антирабічною вакциною”, – повідомила Уляна Супрун.
Як повідомляють ЗМІ, на території села Шабо, що у Білгород-Дністровському районі, виявлено випадок сказу тварин. У населеному пункті застосовані протиепідеміологічні заходи, а також планують провести вакцинацію домашніх тварин – собак і кішок. Мешканцям рекомендовано тримати домашню худобу на прив’язі і надавати доступ для вакцинації працівникам ветеринарної медицини.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *