В Березівці вшанували учасників ліквідації аварії на Чорнобильській АЕС

26 квітня у місті Березівка відбувся мітинг-реквієм біля пам’ятного знака ліквідаторам аварії на Чорнобильській АЕС. У заході прийняли участь: керівництво міста та району, працівники установ, представники трудових колективів підприємств та організацій, учні навчальних закладів Березівщини, ліквідатори аварії на Чорнобильській АЕС.

Цього року минає 33 роки від дня Чорнобильської катастрофи, яка озивається пекучим болем і стражданнями у багатьох родинах. Чорнобиль продемонстрував могутність і, водночас, безсилля людини. Ще раз довів, що можливості людського розуму великі, але за умови повної відповідальності за дії і вчинки. Чорнобильська трагедія – це жорстке і безкомпромісне попередження людству.

З глибокою пошаною схиляємо голови перед вами, шановні учасники аварії на Чорнобильській АЕС, за подвиг, під час якого ви віддали своє здоров’я, ставши на шляху сліпої ядерної стихії і захистили тим самим не лише Українську землю, а й усе людство від поширення смертельної небезпеки. Щиро бажаю всім вам, шановні ліквідатори, вашим рідним і близьким міцного здоров’я, життєвої енергії, сімейного затишку, щастя, миру, добра й злагоди. Нехай сонце зігріває вас своїм теплом ще багато-багато років та завжди поруч з вами буде людська подяка за ваші добрі справи. Хай ніколи не повториться жах чорнобильської катастрофи, а пам’ять про ті події навчить нас цінувати мир та спокій”, – відзначив на мітингу Березівський міський голова Валерій Григораш.

григораш

Зазначимо, 6 тисяч 886 мешканців Одеської області постраждали від Чорнобильської катастрофи, з них 3 тисяч 525 осіб – ліквідатори.

Це найбільша техногенна катастрофа за всю історію людства, яка змінила не тільки екологію, але й долі людей.

Нагадаємо, 26 квітня 1986 року на четвертому енергоблоці Чорнобильської АЕС стався потужний вибух. Після вибуху і пожежі утворилася радіоактивна хмара, яка накрила не тільки території сучасної України, а й території багатьох європейських країн.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *