У Новій Некрасівці оголосили карантин через сказ домашньої кішки

В Ізмаїлі через виявлення у домашньої тварини вірусу сказу зібралася протиепізоотична комісія Ізмаїльської райдержадміністрації, яка прийняла рішення ввести карантин на території села Нова Некрасівка Ізмаїльського району.

Під час засідання розглядався випадок, який стався 19 квітня в селі Нова Некрасівка. Там, в одному з приватних будинків, була убита домашня кішка, яка вела себе агресивно і неадекватно. Труп кішки був доставлений в лабораторію для проведення дослідження, де був виявлений позитивний результат аналізу сказ. У зв’язку з цим з метою запобігання виникненню та поширенню захворювання на сказ комісія вирішила ввести карантинні обмеження в селі Нова Некрасівка Ізмаїльського району з 23 квітня.

Також Ізмаїльській районній державній лікарні ветеринарної медицини було доручено провести профілактичну вакцинацію і ревакцинацію котів і собак. А сільських голів зобов’язали проводити роз’яснювальну роботу серед населення про важливість таких вакцинацій.

Крім того, в період дії карантинних обмежень керівництво мисливських товариств проводити заходи по врегулюванню популяції лисиць та інших хижих тварин на території мисливських угідь.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *