Обережно – діти: незвичайні пішоходи з’явилися у Визирці

Визирська сільська рада в Одеській області встановлює спеціальні інсталяції біля пішохідних переходів в напрямку школи та дитячого садка. Це пластикова фігура хлопчика, зростом дитини віком 6-7 років, яка збирається перейти дорогу по “зебрі”.

Як розповів голова сільської ради Олександр Токменінов, сільська рада запозичила такий цікавий досвід від Черкас.

«На вулиці Миру ми зараз встановлюємо так звані «гномики». Для безпеки дорожнього руху. Це, як ніби-то школяр переходить вулицю або намагається перейти. Тому у водія буде миттєва реакція – призупинитися. Таке ми бачили в місті Черкаси, мені сподобалося, і тому ми вирішили придбати», – розповідає голова Визирської сільради.

Вулиця Миру , що у центрі Визирки, досить жвава, нею рухається чимало транспорту. Аби обмежити швидкість водіїв, попереджувальні фігури збираються встановити на кількох вулицях, головним чином там, де активний рух транспорту: на вулицях Миру та Новозаградієвській. Також буде зроблена дорожня розмітка. Вже закуплені покажчики вулиць, урни та контейнери для збору пластику.пішоход

Варто зазначити, що Визирка стала адміністративним центром новоутвореної об’єднаної громади, до якої увійшли село Першотравневе і Любополь. Власним коштом сільська рада протягом останнього року облаштувала територію у центрі села, зробила площу  фонтаном, дитячим майданчиком, збудувала міст, який з’єднує дві частини села, розділені балкою.

Автор – Ірина Ткаченко

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *