Створення Овідіопольської ОТГ затягується

Про це СИЛІ ГРОМАД повідомила голова Овідопольської селищної ради Лідія Савельєва.

На її думку, незважаючи на те, що в селі Михайлівка, де відбулися громадські слухання, на яких мешканці проголосували за об’єднання з Овідіополем, це рішення досі не затверджене на сесії сільської ради.

Тепер рішення має прийняти рада. Депутати мають затвердити те рішення, що люди їм делегували, але вони не хочуть, – мабуть загралися у свої ігри. Як тільки отримаємо від них рішення сесії, одразу направимо матеріали на облдержадміністрацію”, – розповіла пані Лідія.

Якщо ж Миколаївська сільська рада не надасть офіційної згоди на об’єднання, Овідіопольській місцевій владі доведеться вчергове переформатували межі ОТГ, і об’єднуватись лише з селом Калаглія, яке раніше також надало згоду на об’єднання.

До кінця місяця мені пообіцяли, що вже буде вирішено остаточно питання”, – повідомила очільниця Овідіополя.

Нагадаємо, створення Овідіопольської селищної ОТГ мало вже кілька не зовсім успішних спроб. Громадські слухання в минулі роки відбувалися в кілька етапів, дві сільські ради то погоджувались на створення ОТГ з адміністративним центром в Овідіополі, то відмовлялись. Між тим, на останніх зборах, що відбулися у селі Миколаївка 14 березня, лиш четверо людей не підтримало об’єднання, всі інші проголосували “за”. Підтримали об’єднання в спільну громаду і в селі Калаглія.

Раніше повідомлялося, що до нової громади з центром в Овідіополі увійдуть Калаглійська і Миколаївська сільські ради.

Новостворені об’єднані громади отримують низку владних повноважень і можуть самостійно розпоряджатися своїми коштами, отримуючи до місцевих бюджетів 60% ПДФО (податку на доходи фізичних осіб) та інші податки та збори.

В Овідіопольському районі успішно працююють вже 3 ОТГ: Авангардівська, Дальницька і Таїровська. Кожна з них економічно спроможна, а місцеве самоврядування вже запроваджує ряд змін, спрямованих покращити надання послуг населенню в освіті, охороні здоров’я, створенню комфортного середовища для життя.

Автор – Оксана Піднебесна

One thought on “Створення Овідіопольської ОТГ затягується

  1. Объединение Калаглии в Овидиопольскую ОТГ насильное и противоправное. Путем шантажа, угроз и незаконного уголовного преследования активистов и руководства сельсовета. И тянется это не первый год. А целью являются земли Калаглийского сельсовета , которые Овидиополь пытается прибрать к рукам . Поэтому и нет желания жителей.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *