Лиманська громада єдина на Одещині, на гербі якої є дельфін

За повідомленням прес-служби Одеської обласної ради, 12 квітня, два населених пункти області отримали свідоцтва про реєстрацію офіційних символів. Серед них – село Лиман, центр Лиманської сільської об’єднаної громади, що в Татарбунарському районі. 

Свідоцтво про реєстрацію у Геральдико-вексилологічному реєстрі офіційних символів і відмітних знаків органів місцевого самоврядування та виконавчої влади – гербу та прапору Лиманській громаді Татарбунарського району голові ОТГ Василю Резніченку вручив заступник голови обласної ради Юрій Дімчогло.

Що цікаво, Лиманська громада стала першою на Одещині, на прапорі й гербі якої з’явився дельфін. Адже до її території входить рекреаційна зона – курорт Катранка, що виходить у Чорне море. Влітку там можна справді побачити морських мешканців, що підпливають близько до берега.

У верхній частині прапора та герба зображено гроно винограду зі стеблом і листям, що символізує традиційне ремесло місцевих мешканців.

Для Лиманської ОТГ це визначна подія. Щиро вдячний усім, хто був причетний до спільної розробки нашої геральдики. Сподіваюсь, нашу громаду це ще більше об’єднає і згуртує. Адже нам вже зараз є чим пишатися, – і історичним минулим, і своїм краєм, і працелюбними людьми”, – розказав очільник Лиманської громади Василь Резніченко. 

Лиманська ОТГ

Автор – Оксана Піднебесна

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *