До армії – з Кілійської ОТГ

…Все може рідна земля: нагодувати хлібом, напоїти зі своїх джерел, здивувати красою. Тільки захистити себе не може…
До лав Збройних Сил України, щоб вміли захищати рідну землю, в понеділок, 8 квітня, Кілійська ОТГ проводжала п’ятьох своїх синів.
Добровільно служити, як відзначив Кілійський військовий комісар Володимир Хміль, дали згоду випускники Кілійського профтехліцею (спеціальність «токар-зварювальник») Олег Пукай та Руслан Шидер, кілійці Стас Гриценко, Максим Пишненко і лісковець Олександр Золотарьов, який мріє стати морським піхотинцем.
Першим новобранців привітав Кілійський міський голова Павло Бойченко: «Громада цінує ваш вибір і прийняте рішення добровільно йти служити в армію. Вам бажаю, щоб служба пролетіла швидко, гідно, а також позитивних вражень від солдатського життя».
Голова громади дізнався ім’я кожного новобранця, всім міцно потиснув руку і вручив пакети з традиційними подарунковими наборами. Що особливо зворушило проводжаючих, серед яких була Оксана Золотарьова, мама трьох дітей, це вручені Килійським головою кожному майбутньому солдату візитки з номерами особистих телефонів.
«Розраховуйте, якщо буде потрібно, на нашу підтримку. Ми – поруч» – сказав Павло Іванович.
Кілійська ОТГ
Свої напутні слова адресували призовникам керівник села Ліски, яке входить до Кілійської ОТГ, Галина Іванова, начальник відділу з питань НС, мобілізаційної роботи та взаємодії з правоохоронними органами Сергій Голованюк. Вже пізніше, на порозі Кілійської міськради, де проходили урочисті проводи, підполковник Володимир Хміль і заступник воєнкома Микола Шевченко по-батьківськи попередили хлопців, що спочатку легко не буде, але те, що служити йдуть добровільно – зіграє свою роль. Відзначили, що двоє з чотирьох призовників будуть відправлені до прикордонних військ.
«Ці п’ятеро хлопців – перші з весняного призову-2019, – відмітив військовий комісар, – Інші можуть рівнятися на добровольців. Згідно плану, служити в весняний призов, який почався з 1 квітня, мають 35 призовників».
А де хочуть служити самі хлопці? На це питання новобранці з посмішкою відповіли: «Там, де добре!» Ну, а зустрічати захисників Вітчизни після служби в армії вони просять рідних улюбленими стравами, серед яких смажена картопля з яйцями і ковбасою.
Автор – Наталя Журьян

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *