Велика Михайлівка відзначила 75 річницю визволення від нацистів

Великомихайлівський район Одеської області 6 квітня  масштабно зустрів 75-ї річницю визволення селища від фашистських загарбників.

Вранці всі зібралися на центральній площі Великої Михайлівки та урочистою ходою пройшли до братської могили. Після вітальних слів присутні вшанували хвилиною мовчання пам’ять загиблих земляків та поклали квіти до підніжжя пам’ятника.

Також учні місцевих шкіл з кошиками квітів побували в трьох місцях поховання воїнів Другої світової війни.

Після офіційних заходів біля районного Будинку культури розпочався святковий концерт, на якому з піснями військової тематики виступили дитячі та дорослі творчі колективи.

Поруч у парку працівники культури оформили фронтову галявину з атрибутами військових років. Також працювала виставка музейних експонатів і книг. Всі бажаючі змогли скуштувати солдатську кашу.

«У нашому районі залишилося всього лише троє ветеранів, – зазначила глава Великомихайлівської ОТГ Тетяна Жарська. – Всі вони живуть в райцентрі, так що ми намагаємося частіше їх провідувати. Не став винятком і свято ювілейної дати звільнення селища від фашистських загарбників. Після всіх заходів ми разом з головою ветеранської організації Валентиною Гамар з квітами і продуктовими наборами побували вдома у двох ветеранів – Зої Жалінської і Володимира Труш. Ще один наш фронтовик Василь Манжул зміг сам прийти на свято і навіть станцювати під військові пісні».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *