У Білгороді-Дністровському шукають, куди переселити ліцей “Пріоритет”

Білгород-Дністровська районна рада звернулася до голів Одеської обласної державної адміністрації та Одеської обласної ради з приводу надання допомоги стосовно розміщення районного ліцею «Пріоритет».

На такий крок районна влада пішла після звернення батьків ліцеїстів.

Як повідомив батько учениці 9-Б класу районного ліцею Сергій Чуприна, сьогодні районний ліцей «Пріоритет» розміщується в будівлі Білгород-Дністровського педагогічного училища по вулиці Пушкіна на правах оренди. 13 травня 2019 року термін договору оренди закінчується, тому ліцей повинен знайти інше місце для своєї роботи. Невирішеність цієї проблеми дуже непокоїть батьків та педагогічний колектив.

Заступник голови Білгород-Дністровської РДА Олена Шихалієва доповіла, що районний ліцей вже стикався з цією проблемою в 2018 році. Тоді навчальному закладу загрожувало «виселення», однак проблему вирішили завдяки особистому втручанню директора департаменту освіти та науки Одеської ОДА Олександра Лончака. Тоді районний ліцей залишився працювати в будівлі педагогічного училища.

«В минулому році в нас теж виникло це питання з педучилищем. Директор департаменту освіти та науки Олександр Лончак приїздив до нас. Була нарада, ліцей залишився в тому приміщенні педучилища. На даний час було запропоновано – кулінарний ліцей, який знаходиться по вул. Толбухіна. Нам запропонували повністю другий поверх і частково аудиторії. На даний час, ми спілкували с паном Лончаком, вирішується питання щодо передачі взагалі цього приміщення. Дійсно приміщення гарне, там два поверхи, проведені ремонти. Тому треба вирішувати по приміщенню, щоб нам надали хоча б оренду. Зараз звернутися до обласної ради, звернутися до департаменту освіти, щоб з нами або продовжили договір по педучилищу, якщо це можливо. Якщо неможливо надати згоду на передачу іншого приміщення», – повідомила Олена Ібадулівна.

Нагадаємо, Білгород-Дністровський районний ліцей розміщується в будівлі педагогічного училища з 1997 року. Наразі в ліцеї працюють 20 викладачів та навчаються 120 дітей з міста та району.

Автор – Дмитро Феняк

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *