В Татарбунарському районі успішно випробували нову протикорабельну ракету

У Татарбунарському районі на Одещині відбулися успішні випробування нового рухомого берегового противокорабельного комплексу «Нептун». На місці проведення навчань був присутній президент України Петро Порошенко.

Крилата ракета була запущена і вразила навчальну ціль в Чорному морі на відстані 250 км від берегової лінії України. Українські вчені збільшили дальність дії ракети і поліпшили характеристики бойової частини ракети.

«Це українські ракети. Створені українськими конструкторами і вироблені на заводах українського ВПК», – заявив президент України Петро Порошенко.

За словами верховного головнокомандувача, сьогоднішні випробування для «Нептуна» – завершальні. Найближчим часом ПКР надійде на озброєння Військово-морських сил України. При цьому, незважаючи на те, що комплекс насамперед протикорабельний, його можуть використовувати і Сухопутні війська, оскільки ракети здатні вражати і наземні цілі.

Президент розповів, що у випробуваннях брали участь курсанти інституту військово-морських сил Одеської морської академії, які опановують новітню техніку, щоб в майбутньому її експлуатувати.

«Це робиться для того, щоб якомога сильніше скоротити період між прийняттям ракет на озброєння і можливістю їх застосовувати в разі поширення агресії проти нашої держави з боку противника», – заявив Петро Порошенко.

Очікується, що «Нептун» надійде у війська до кінця року, після чого комплекс буде доопрацьовуватися для розміщення на катерах (кораблях) і повітряних носіях.

2 thoughts on “В Татарбунарському районі успішно випробували нову протикорабельну ракету

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *