Зловживання становищем та нецільове використання коштів: у Білгороді-Дністровському поскаржилися в поліцію на водоканал

Депутати Білгород-Дністровського міської ради звернулися до поліції з заявою щодо неправомірних дій співробітників місцевого водоканалу з приводу нецільового використання бюджетних коштів та зловживанні владою. Під відповідним зверненням до правоохоронців підписалося понад 20 місцевих народних обранців.

Депутати хочуть, щоб правоохоронці надали правову оцінку використання бюджетних коштів та, в разі виявлення порушень, притягнути винних до відповідальності.

«Декілька днів тому ми анонсували, що в інтересах мешканців були складені скарги в поліцію, прокуратуру щодо неправомірних дій співробітників водоканалу та заступника міського голови. Є обгрунтовані підозри, що бюджетні кошти громади використовуються не по цільовому призначенню і також є підозри зловживання службовим становищем. Під даною заявою підписались більше 20 мешканців. До даної заяви додані копії рішень міської ради про виділення коштів в період з 2016 по 2019 роки включно», – розповів депутат місцевої ради Василь Садовський.

Відповідні підозри у депутатів виникли у зв’язку зі стрімким зростанням боргів водоканалу. За офіційними даними, за останні три роки борги місцевого водоканалу зросли на 15 млн гривень – з 4 млн гривень у 2016 році до 19 млн гривень у 2019 році.

Нагадаємо, 29 березня в Білгороді-Дністровському підвищили тарифи на воду для населення до 35 гривень за 1 кубічний метр. Однак частина депутатів місцевої ради вимагає скасувати відповідне рішення виконкому.

На наступній сесії міськради буде розглянутий проект рішення про скасування підвищення тарифів.

Автор – Роман Петровський

One thought on “Зловживання становищем та нецільове використання коштів: у Білгороді-Дністровському поскаржилися в поліцію на водоканал

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *