Сільські медики Білгород-Дністровського району отримали спецвалізи

Медикам амбулаторій та фельдшерсько-акушерських пунктів Білгород-Дністровського району передали спеціальні валізи з діагностичним обладнанням для впровадження телемедицини.

Нове обладнання отримали медики Випаснянської, Шабівської, Миколаївської амбулаторій загальної практики сімейної медицини, Адамівського та Монашівського фельдшерських пунктів.

Спеціальні валізи містять прилади для вимірювання основних медичних показників пацієнта. За їх допомогою медики зможуть отримати необхідні дані про стан здоров’я пацієнта та, в разі необхідності, провести онлайн-консультування з сімейними лікарями, а також вузькими спеціалістами обласної лікарні.

«Тут є електрокардіограф, тут є апарат для вимірювання цукру в крові, апарат для вимірювання температури, вимірювання холестерину, пульсоксиметр є. І є ще апарат для проведення загального аналізу крові. Також є планшет для телемедицини», – розповів про отримане обладнання завідуючий Випаснянської амбулаторії Кушніренко Віталій.

Нагадаємо, Одеська область першою в України почала впроваджувати нову систему телемедицини. Новий кабінет телемедицини з’явиться в Білгород-Дністровській центральній районній лікарні. Під відповідні потреби районна рада вже виділила необхідне приміщення в ЦРБ.

Автор – Дмитро Феняк

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *