Болград і село Криничне увійшли до карти туристичних маршрутів

Як мінімум два населених пункти Болградського району увійшли в гастрономічний туристичний маршрут, який проклали по території Одеської області. Поки що на туристичній мапі проекту «Дороги вина і смаку Бессарабії», яка була презентована в Одесі під час науково-практичного семінару «Дороги вина і смаку – інструмент розвитку сільських територій», відзначені місто Болград і село Криничне.
У перспективі перелік населених пунктів, які можуть здивувати потенційних туристів стравами національної кухні і місцевими винами, може бути розширений.
Під час семінару обговорювалася тема розвитку винного і гастрономічного туризму на території всієї України, але головнии чином йшлося про Придунайську Бесарабію, також були презентовані гастро-тури, які тут успішно розвиваються.
Зокрема, підприємець з Болграду Сергій Русєв представив учасникам туристичну локацію «Балканський ястія», яку вже знають одеські туристи. Для впровадження пілотного проекту «Дороги вина і смаку Бессарабії» була створена ініціативна робоча група, а також запропоновані варіанти державно – приватного партнерства щодо розвитку територій. Підкреслювалося, що запропонований проект досить амбітний і тільки об’єднавши зусилля всіх зацікавлених сторін, можна гідно представити Україну на світових картах винного і гастрономічного туризму.
Під час семінару був підписаний меморандум про співпрацю між проектом Єврокомісії «Підтримка розвитку системи географічних зазначень в Україні» і Національною туристичною організацією України.
Відзначимо, що проект «Дороги вина і смаку» працюватиме в Одеській області два роки. Результатом його впровадження мають стати нові туристичні маршрути та методики, які допоможуть активізувати ресурсні потенціали різних регіонів України.
На 10 квітня, в рамках туристичного тижня Одеси, запланована чергова зустріч, на якій обговорюватимуть Концепцію розвитку гастрономічного туризму в Україні до 2026 року, вимоги до основних учасників проекту «Дороги вина і смаку» та інші важливі теми.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *