Проблемний колектор в Аккермані почали ремонтувати

У Білгороді-Дністровському розпочалися роботи по заміні труб каналізаційного колектору по вулиці Кишинівська. На цей момент заміні підлягає найбільш аварійна ділянка колектору загальною протяжністю в 175 метрів.

Для проведення ремонту цю ділянку обрали не випадково. Як зазначив начальник управління ЖКХ Білгород-Дністровської міськради Вячеслав Козубенко, в цьому місці колектор фактично зруйнований.

«Сьогодні проводяться роботи по заміні труб від вулиці Кутузова до вулиці Шевченка. Це перша дільниця. А в цілому 175 метрів буде замінено найбільш аварійної ділянки, самої незадовільної. Тому що на довжині цих 175 метрів в нас тут понад 12 вставок у каналізаційний колектор, тобто його фактично немає, він зруйнований. Ми першу частину розкрили – верх відсутній, тобто бетонна труба, діаметр 1 тис. мм, а верх відсутній. Колектору немає. На сьогоднішній день ми маємо прохід під землею, а не колектор», зазначив В’ячеслав Олександрович.

У зв’язку з проведенням ремонтних робіт комунальники влаштували «тимчасову» трубу на поверхні та за допомогою помп перекачують стоки напряму у каналізаційно-насосну станцію. На час ремонту до 12 квітня місцевих мешканців відключатимуть від водопостачання з 09:00 до 17.00

Одночасно заміну труб на колекторі планують продовжувати, але вже при наявності відповідних коштів в міському бюджеті.

Нагадаємо, 20 лютого на колекторі во вул. Кишинівська сталася надзвичайна ситуація. В результаті аварії каналізаційні стоки загрожували екологічною катастрофою у випадку їх потрапляння в Дністровський лиман. На вирішення цієї проблеми екстрено направили 200 тисяч гривень з резервного фонду міського бюджету.

Автор – Дмитро Феняк

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *