У Білгород-Дністровському полоненого моряка В’ячеслава Зінченка підтримали танцювальним флешмобом

29 березня в Білгороді-Дністровському місцева молодь влаштувала флешмоб в підтримку свого земляка В’ячеслава Зінченка, який вже чотири місяці знаходиться в полоні в Російській Федерації. 20-річний військовослужбовець ВМС ЗС України був захоплений в полон російськими військовослужбовцями в кінці листопаду 2018 року в Чорному морі.

Флешмоб в підтримку В’ячеслава Зінченко організував місцевий танцювальний центр «Illegal Dance Centre».

«Сьогоднішній захід спрямований на те, щоб підтримати наших моряків, земляків, які знаходяться зараз в полоні в Російській Федерації. Ми не знайшли іншого способу як підтримати їх творчо. Тому ми вирішили зробити флешмоб, щоб підтримати та підбадьорити їх гарним настроєм», – розповіла адміністратор центру Ганна Крижановська.

Всього в флешмобі прийняли участь декілька танцювальних груп, учасники яких бажали підбадьорити українських захисників.

Під час акції була присутня мати В’ячеслава Зінченка Елеонора Новак, яка підтримала флешмоб та висловила вдячність його організаторам. Також мати військового моряка повідомила, що особисто вона досі не спілкувалась з сином. Усю інформацію щодо стану справ В’ячеслава вона отримує від адвоката та українського консула. Листи рідних військовополоненому не передають. Останній раз мати спілкувалась з В’ячеславом перед його виходом із Одеси.

«Єдине, зі слів адвоката, я знаю, що почуває себе В’ячеслав більш-менш нормально. Авжеж є проблеми з очами дуже великі, оскільки там постійно цілодобово світло. Знаю, що одягнений, взутий, наскільки це можливо. Такі от умови утримання. Знаю, що є стіл, стілець, ліжко. Телевізор в них є, але ви самі розумієте, які канали там показують. Тому він зараз не дивиться телевізор, він більше читає, вивчає англійську мову, так як він збирався вступати в морську академію», – розповіла Елеонора Ігорівна.

мати

Нагадаємо, 20-річний матрос МБАК «Нікополь» В’ячеслав Зінченко разом з іншими військовослужбовцями ВМС України був захоплений російськими військовими 25 листопада 2018 року біля берегів окупованого Криму. Сьогодні В’ячеслав утримується російською владою в московському СІЗО «Лефортово».

Автор – Дмитро Феняк

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *