Середня зарплата в 2018 році зросла по всій Одеській області, крім Біляївщини, – статистика

Середньомісячна номінальна заробітна плата штатного працівника в 2018 році збільшилася на 22,5% і склала 8 тисяч 11 гривень.

За рівнем заробітної плати Одеська область посідає дев’яте місце серед регіонів України. Про це повідомили в прес-службі Головного управління статистики в Одеській області.

«Приріст середньої заробітної плати в 2018 році спостерігався у всіх містах та районах області, крім Біляївського району, і становив від 3,9% в Подільському районі до 49,2% – в Саратському», – відзначили в управлінні.

Зростання рівня заробітної плати в 2018 році в порівнянні з 2017 роком відбулося в усіх видах економічної діяльності, крім діяльності у сфері адміністративного та допоміжного обслуговування. Зокрема, значне зростання спостерігалося в операціях з нерухомим майном (на 36,2%), державному управлінні і обороні; обов’язкове соціальне страхування (на 33,3%), наданні інших видів послуг (на 31,7%), фінансової і страхової діяльності (на 25,9%), оптової та роздрібної торгівлі; ремонті автотранспортних засобів і мотоциклів (на 25,6%), будівництві (на 23,2%), в транспорті, складському господарстві, поштового та кур’єрської діяльності (на 22,7%), мистецтві, спорті, розвагах і відпочинку, сільському господарстві , лісовому господарстві і рибному господарстві (на 20,5%), в освіті (на 20,3%).

На підприємствах промисловості номінальна заробітна плата збільшилася на 28,9%. Збільшення нарахувань коливалося від 8,3% у виробництві машин і устаткування до 51,6% у виробництві харчових продуктів, напоїв та тютюнових виробів.

Нагадаємо, Головне управління статистики в Одеській області опублікувало середньомісячну заробітну плату штатних працівників по містах і районах у 2018 році.

Згідно з даними управління, всього в області налічується 420 тисяч штатних працівників (в 4 кварталі 2018 року). З них 247 тис. В Одесі, 19,4 тисяч. У місті Чорноморськ, більше 10 тисяч також налічується в м. Білгород-Дністровський, Ізмаїл, Південний, Лиманському і Овідіопольському районах.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *