Білгород-Дністровському водоканалу загрожує відключення від електроенергії з 1 квітня

З 1 квітня мешканці Білгорода-Дністровського ризикують залишитись без водопостачання через борги місцевого водоканалу за електроенергію. Про це стало відомо на засіданні виконкому, де намагалися повернутися до питання підвищення тарифів на водопостачання.

Як повідомив заступник міського голови Білгород-Дністровського Сергій Чорнокульский, КП «Білгород-Дністровськводоканал» загрожує відключенням від постачання електроенергії. Комунальне підприємство заборгувало постачальнику понад 1 млн гривень та не має договору на постачання електроенергії з квітня. Коштів для оплати боргу підприємство не має.

«На сьогоднішній день КП «Білгород-Дністровськводоканал» через три дні має оплатити додатково 1 млн 100 тис. гривень за електроенергію за березень місяць державному підприємству «Укрінтеренерго». На сьогодні в нас з 1 квітня немає договору на постачання електричної енергії. Одеська обласна енергетична компанія, яка є посередником з “Обленерго”, поки що не уклали договір і ми не знаємо, чи укладе до 1 квітня. ДП «Укрінтеренерго» має договір з нами лише до 1 квітня і вони не можуть продовжувати. Про що це каже, що ми 1 квітня будемо відключені від електричної енергії. Енергопостачальна компанія може підключити нас на умовах – до 10 квітня оплатити попередньо оплату у розмірі 100 відсотків місячної оплати. Тобто до 10 квітня водоканал має оплатити 2 млн грн додаткових коштів, яких на сьогоднішній день немає», – повідомив пан Чорнокульський.

Крім того, Сергій Чорнокульский визнав, що підвищення тарифів на водопостачання в місті кардинальним чином не вирішить ситуацію з місцевим водоканалом, але нові тарифи дозволять підтримувати роботу комунального підприємства.

Після активної дискусії члени виконавчого комітету відмовились повертатись до питання підвищення тарифів.

Відзначимо, щоб врятувати водоканал від відключення, влада планує звернутися до депутатів міської ради з проханням виділити 2 млн гривень комунальному підприємству для погашення боргів за електроенергію. Це питання винесуть на розгляд сесії 28 березня.

Нагадаємо, у Білгороді-Дністровському вже не вперше намагаються підвищити тарифи на водопостачання. На цьому наполягає керівництво міста. Однак це питання не знаходить підтримки у більшості членів виконавчого комітету, які вважають підвищення тарифів н доцільним без системних та стратегічних змін на комунальному підприємстві.

Як відомо, з 1 січня для комунальних підприємств та юридичних осіб НКРЕКП скасувало дію зонального, або “нічного тарифу”, за яким електроенергія оплачувалась за значно зниженими цінами.

Автор – Дмитро Феняк

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *