Школи Кілійської ОТГ отримали фінансову самостійність

Керівництво Кілійської ОТГ прийняло рішення зробити навчальні заклади максимально самостійними в кадровій політиці і в фінансових питаннях, залишивши за собою лише контролюючу функцію.

На останній сесії міська рада вирішила передати майно в сфері освіти не відділу освіти, а кожній конкретній школі. Відтепер у кожної школи Кілійської ОТГ створюється своя бухгалтерія. І відділ освіти не займатиметься бюджетними питаннями централізовано.

Нову схему роботи пояснив Кілійський міський голова Павло Бойченко:

Є розрахункові гроші, які виділяються на кожну школу. Наприклад, на школу розраховано три мільйони гривень. Ми ці гроші віддаємо школі. Якщо керівництво спільно з педагогічним колективом і батьківським комітетом розумно розпорядиться коштами і заощадить півмільйона, то ці гроші залишаться у школі, і їх можна буде використовувати на розвиток навчального закладу: на поліпшення матеріальної бази, ремонт приміщення, придбання меблів, комп’ютерів тощо. Зі свого боку з бюджету розвитку ми теж будемо вкладати кошти в розвиток шкіл в рамках прийнятих нами міських програм. Подібний підхід нами вже застосований в дитячих садах, і аналіз їх роботи показує ефективність такої практики”, – прокоментував мер.

За міським відділом економіки залишаються повноваження контролювати ефективне витрачання коштів. А вже з другого кварталу 2019 року в кожній школі запрацює своя бухгалтерія.

Автор – Ганна СОКІЛ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *