Пункт пропуску Орловка-Ісакча претендує на звання найсучаснішого в Україні

Днями в Ізмаїльському районі побував в. о. начальника Одеської митниці України Сергій Тупальський. На своїй офіційній сторінці в соціальній мережі Facebook він поділився враженнями про відвідини нового пункту пропуску «Орловка-Ісакча» і морського порту «Ізмаїл».

Як повідомив Сергій Тупальський, він прибув в Ізмаїльський район, щоб вирішити проблеми в цьому регіоні, які накопичувалися роками і обговорити питання, зокрема, взаємодії з портом, інфраструктури, зберігання конфіскованого майна тощо.

Службовець зазначив, що нещодавно побудований Міжнародний пункт пропуску через українсько-румунський кордон для поромного сполучення «Орловка-Ісакча» фактично готовий на всі 100%, хоча за офіційними документами на 99%.

«І що більш важливо, для вантажоперевізників шлях з Одеси в причорноморські регіони Болгарії, Румунії і Туреччини скоротиться на 200 км, а час на процедури митного контролю та оформлення – на 10-12 годин. Не зупиняємося!» – зазначив він.

На це також впливає стан відремонтованої траси Одеса-Рені, шлях якою від Одеси до митного посту «Ізмаїльський» займає всього три години.

Робоча нарада відбулася на митному посту за участю керівництва порту «Ізмаїл». Під час наради відпрацювали план вирішення накопичених проблем. Більшість потребують тривалих комунікацій і великої документальної роботи. Але як зазначає Сергій Тупальский головне, що процес розпочато. Також він зазначив, що невеликий в порівнянні з Одеським порт «Ізмаїл» вразив своїм порядком і акуратністю.

«Під час огляду території неодноразово ловив себе на думці, що якимось чином опинився десь в Німеччині», – начальник Одеської митниці.

Автор – Ірина Ткаченко

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *